|
Priprema |
/ 20 min
|
- Piletinu narežite na prutiće debljine oko 1 cm.
- Celer narežite na tanke prutiće.
- Skuhajte piletinu i celer u posoljenoj vodi pa ostavite da se u toj vodi ohlade.
- Luk i rotkvice narežite na tanke ploščice.
- Ocijedite piletinu i celer pa ih pomiješajte s lukom, rotkvicama i maslinama.
- Sve začinite uljem i octom te prema potrebi dodajte soli i papra.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite nakon što se mariniralo najmanje dva sata. |
|
Savjet
|
U ljetnim mjesecima za velikih vrućina ta će vam salata biti savršena zamnjena za klasična topla jela. Pogotovo ako je poslužite s hrskavim bagetom i pridružite svoje omiljeno vino. |
|
|
Sastojci
|
/ 2 osobe
|
400 g |
pilećeg filea Cekin |
200 g |
celera |
100 g |
rotkvica |
1 |
mladi luk |
100 g |
maslina bez koštica |
|
sol, grubo mljevena mješavina papra |
|
maslinovo ulje i jabučni ocat |
|
|