LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Mađarica

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema
  • Tijesto zamijesite, podijelite na 5-6 dijelova (po želji) i ostavite odmarati pola sata.
  • Tijesto tanko valjajte na papiru i pecite par minuta na 180°C.
  • Odvojite 4 dl mlijeka, a preostalo (6 dl) staviti da zavri. U 4 dl mlijeka stavite šećer i brašno, dobro promiješajte kremu i na kraju dodajte natrganu čokoladu te još dobro promiješajte.
  • U još toplu kuhanu kremu stavite margarin, dobro izmiješajte i nadjenite listove. 

Savjet
Na gotovu mađaricu dobro je staviti neki teret kako bi se krema ravnomjerno rasporedila. Mađaricu je najbolje napraviti dan prije, a čokoladnu glazuru idući dan.
Sastojci
45 dkg brašna (glatkog)
3 jaja
9 žlica šećera
1/2 praška za pecivo
1/2 dl mlijeka 'z bregov
   Za nadjev:
1 dl mlijeka 'z bregov
30 dkg  šećera
6 žlica brašna
10 dkg čokolade za kuhanje
2/3 margarina

 blank