|
Priprema
|
|
- Tijesto zamijesite, podijelite na 5-6 dijelova (po želji) i ostavite odmarati pola sata.
- Tijesto tanko valjajte na papiru i pecite par minuta na 180°C.
- Odvojite 4 dl mlijeka, a preostalo (6 dl) staviti da zavri. U 4 dl mlijeka stavite šećer i brašno, dobro promiješajte kremu i na kraju dodajte natrganu čokoladu te još dobro promiješajte.
- U još toplu kuhanu kremu stavite margarin, dobro izmiješajte i nadjenite listove.
|
|
Savjet
|
Na gotovu mađaricu dobro je staviti neki teret kako bi se krema ravnomjerno rasporedila. Mađaricu je najbolje napraviti dan prije, a čokoladnu glazuru idući dan.
|
|
|
Sastojci
|
|
45 dkg |
brašna (glatkog) |
3 |
jaja |
9 žlica |
šećera |
1/2 |
praška za pecivo |
1/2 dl |
mlijeka 'z bregov |
Za nadjev: |
1 dl |
mlijeka 'z bregov |
30 dkg |
šećera |
6 žlica |
brašna |
10 dkg |
čokolade za kuhanje |
2/3 |
margarina |
|
|