|
Priprema
|
/ 20 min
|
- Puretinu narežemo na trakice i pržimo u tavici na vrućem maslacu. Osolimo i popaprimo.
- Torteline skuhamo u osoljenoj vodi, ocijedimo i isperemo pod mlazom hladne vode.
- Puretinu zajedno sa umakom od pečenja i torteline prebacimo u zdjelu, dodajemo grašak, sir, majonezu, limunov sok i začine pa lagano promiješamo da se svi sastojci sjedine.
- Listove salate isperemo, ocijedimo i narežemo na rezance.
- U posudu za lunch paket stavimo zelenu salatu pa na nju salatu od tortelina i puretine.
|
|
Savjet
|
Nakon salate, kao desert, školarcu će prijati Freska cjelovita. |
|
|
Sastojci
|
/ 1 osoba |
50 g |
filea purećih prsa Vindon |
50 g |
tortelina (sa punjenjem po izboru) |
20 g |
graška (kuhanog) |
30 g |
sira Tilzit (narezanog na kockice) |
30 g |
majoneze |
|
sok limuna (po ukusu) |
|
sol, papar |
20 g |
maslaca
'z bregov |
3 velika |
lista zelene salate |
|
|