|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Jogurt pomiješajte s listićima timijana i blago osolite.
- Od 1 dl maslinova ulja, limunova soka i usitnjenih listića metvice napravite dressing.
- Tikvicu, očišćenu papriku i luk narežite na prutiće, a rajčice na pola pa sve zajedno pomiješajte.
- Povrće kratko pržite u zagrijanoj tavi na maslinovu ulju, osolite i popaprite.
- Posoljene odreske lososa kratko pržite u zagrijanoj tavi na maslinovu ulju.
|
|
Posluživanje
|
Na tanjur poslužite odreske od lososa, pokraj stavite povrće, u sredinu stavite grčki jogurt s timijanom pa sve zajedno pokapajte dressingom od maslinova ulja i metvice. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
4 odreska |
svježeg lososa |
150 g |
grčkog jogurta Vilikis |
1 |
veća tikvica |
2 svježe |
žute paprike |
100 g |
chery rajčice |
50 g |
zelenih maslina |
1 manja glavica |
ljubičastog luka |
|
svježi timijan |
1 |
limun |
|
listići svježe metvice |
|
maslinovo ulje |
|
sol, papar |
|
|