LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Lješnjak pita (Hazelnut pie)

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 90 min
  • U omekšali maslac umiješajte šećer, jaje, brašno i prašak za pecivo.
  • Umijesite tijesto i stavite da odstoji 15 minuta na hladnom.
  • Za nadjev pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom te redom dodajte žumanjke, glatko brašno i puding od lješnjaka.
  • Dobivenu smjesu rasporedite na tijesto koje ste razvukli po dnu i stranicama kalupa te pospite komadićima čokolade.
  • Pecite u pećnici na temperaturi od 175ºC oko 35 - 40 minuta.
  • Smiksajte snijeg od bjelanjaka i dodajte šećer pa miksajte još koju minutu.
  • Tom smjesom prekrijte tortu izvađenu iz pećnice i vratite peći još oko 10 minuta ili dok površina ne postane zlatno smeđa.
  • Pitu dobro ohladite i tek onda izvadite iz kalupa.
Posluživanje
Okus nugata savršeno prija uz gorčinu crne kave

Savjet
Ako želite još intenzivniji nugat okus u puding od lješnjaka umiješajte i 50 g mljevenih lješnjaka.
Sastojci

(za kalup Ø 22 cm)
Za tijesto
200 g oštrog brašna
100 g maslaca
'z bregov
1 jaje
50 g  šećera
1/3   praška za pecivo
Za nadjev
100 g šećera u prahu
80 g maslaca
'z bregov
5 žumanjka
3 žlice glatkog brašna
375 g pudinga od lješnjaka 
5   bjelanjka
70 g šećera

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Puding lješnjak-čokolada
 blank