|
Priprema
|
/ 90 min
|
- U omekšali maslac umiješajte šećer, jaje, brašno i prašak za pecivo.
- Umijesite tijesto i stavite da odstoji 15 minuta na hladnom.
- Za nadjev pjenasto izmiješajte maslac sa šećerom te redom dodajte žumanjke, glatko brašno i puding od lješnjaka.
- Dobivenu smjesu rasporedite na tijesto koje ste razvukli po dnu i stranicama kalupa te pospite komadićima čokolade.
- Pecite u pećnici na temperaturi od 175ºC oko 35 - 40 minuta.
- Smiksajte snijeg od bjelanjaka i dodajte šećer pa miksajte još koju minutu.
- Tom smjesom prekrijte tortu izvađenu iz pećnice i vratite peći još oko 10 minuta ili dok površina ne postane zlatno smeđa.
- Pitu dobro ohladite i tek onda izvadite iz kalupa.
|
|
Posluživanje
|
Okus nugata savršeno prija uz gorčinu crne kave
|
|
Savjet
|
Ako želite još intenzivniji nugat okus u puding od lješnjaka umiješajte i 50 g mljevenih lješnjaka. |
|
|
Sastojci
|
|
(za kalup Ø 22 cm) |
Za tijesto
|
200 g |
oštrog brašna |
100 g |
maslaca
'z bregov |
1 |
jaje |
50 g |
šećera |
1/3 |
praška za pecivo |
Za nadjev |
100 g |
šećera u prahu |
80 g |
maslaca
'z bregov |
5 |
žumanjka |
3 žlice |
glatkog brašna |
375 g |
pudinga od lješnjaka |
5 |
bjelanjka |
70 g |
šećera |
|
|