|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Nasjeckajte luk i kratko ga pržite na ugrijanom maslacu. Na luk dodajte puretinu, malo osolite i popaprite.
- Gljive očistite, izrežite na listiće pa ih dodajte puretini te nastavite pirjati da sva tekućina ispari. Maknite sa vatre i ohladite.
- Mileram osolite, popaprite i dodajte mu koncentrat rajčice, ohlađenu smjesu od puretine i gljiva, krušne mrvice, malo origana i bosiljka.
- Redajte tijesto za lazanje u namašćenu vatrostalnu posudu naizmjence s umakom od milerama te svaki sloj pospite ribanim sirom. Na kraju završite s umakom i sirom.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na temperaturi od 190 °C oko 35 - 40 minuta.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
100 g |
luka |
400 g |
Vindon mljevene puretine |
500 g |
milerama 'z bregov |
250 g |
tjestenine za lazanje |
2 žlice |
koncentrata rajčice |
150 g |
gljiva (šampinjona i vrganja ili bukovača) |
|
malo soli, papra, origana i bosiljka |
200 g |
ribanog sira Edamca |
100 g |
maslaca 'z bregov |
2 žlice |
krušnih mrvica Latica |
|
|