UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Kruške zapečene s kozjim sirom i želeom od maslačka

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
 
Priprema / 60 min
  • Oguljene kruške narezane na debele ploške stavite kuhati u vino uz dodatak lovora, papra, meda i prstohvata soli. 
  • Kuhajte na laganoj vatri oko 20 minuta i zatim ostavite da stoji još dvadesetak minuta.
  • Cvjetove maslačka namočite u vodu i zatim stavite kuhati. Kad tekućina zakipi, kuhajte ih oko 10 minuta.
  • Procijedite tekućinu i stavite natrag na vatru uz dodatak šećera i marmelade. Kad zakipi, maknite s vatre i u tekućinu dodajte listove želatine koje ste prethodno potopili u vodi prema uputi na pakiranju. 
  • Žele prvo ohladite na sobnu temperaturu i zatim prelijte u dublju posudicu te ohladite u hladnjaku dok se ne stisne, najbolje preko noći.
  • Kruške rasporedite u vatrostalnu posudu premazanu maslacem, prelijte s nekoliko žlica vina te ih prekrijte ploškama Caprilo sira. 
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 210 ºC na gornjoj prečki dok se sir ne rastopi i djelomično zapeče (oko 10 min.). 
 
Posluživanje
Zapečene kruške poslužite nakapane maslinovim uljem i sokom od pečenja uz hladni žele od maslačka. 
 

 
Sastojci / 4 osobe
3-4 kruške
4 dl ružičastog (roze) vina

lovorov list, nekoliko zrna papra
2 žlice meda 
  malo soli
2 Caprilo sira od kozjeg mlijeka
1 žlica maslaca 'z bregov
1 žlica maslinova ulja
 Za žele od maslačka:
oko 20  cvjetova maslačka
1 paketić (6 kom ili primjerena količina)  listova želatine agar-agar praha
2 dl  vode
4 žlice  šećera 
2 žlice  džema od marelice 

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Caprilo
 blank