|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Krumpir stavite kuhati u 5 dl vode. Kuhajte dok sva tekućina ne ispari. Pripazite da ne zagori.
- Krumpir protisnite i dolijte 8 dl vode te dodajte sol i maslac.
- Kuhajte na laganoj vatri do vrenja.
- Uspite kukuruzno brašno i kuhajte 4 - 5 minuta uz stalno miješanje.
|
|
Posluživanje
|
Žgance poslužite u dubokom tanjuru prelivene kiselim vrhnjem kao laganu večeru ili uz zelenu salatu za dijetalni ručak. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
300 g |
oguljenih krumpira |
200 g |
kukuruznog brašna |
2 čajne žličice |
soli (oko 20 g) |
20 g |
maslaca
'z bregov |
800 g
(2 kom) |
kiselog mlijeka
'z bregov s 0,9% m.m. |
|
|