|
Priprema
|
/ 30 min
|
- Izrezanu ili naribanu tikvu kratko popržite na maslacu i zalijte povrtnim temeljcem.
- Začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom.
- Kuhajte dok tikva posve ne omekša, smiksajte štapnim mikserom te maknite juhu s vatre i oprezno zgusnite vrhnjem u koje ste umiješali žumanjak.
- U juhu dodajte pola količine ribanog sira.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite posuto krutonima i ostatkom sira.
|
|
Savjet
|
Ova juha može biti još ukusnija ako dio povrtnog temeljca zamijenite polusuhim bijelim vinom. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
400 g |
tikve |
2 žlice |
maslaca
'z bregov |
6 dl |
povrtnog temeljca ili juhe |
|
sol |
|
papar |
|
muškatni oraščić u prahu |
1 dl |
vrhnja za kuhanje 'z bregov |
1 |
žumanjak |
100 g |
ribanog tvrdog sirar Ovidura |
8 žlica |
poprženih kockica kruha (krutona) |
|
|