NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Krem juha od tikve i sira

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 


Priprema / 30 min
  • Izrezanu ili naribanu tikvu kratko popržite na maslacu i zalijte povrtnim temeljcem.
  • Začinite muškatnim oraščićem, solju i paprom.
  • Kuhajte dok tikva posve ne omekša, smiksajte štapnim mikserom te maknite juhu s vatre i oprezno zgusnite vrhnjem u koje ste umiješali žumanjak.
  • U juhu dodajte pola količine ribanog sira.
Posluživanje
Poslužite posuto krutonima i ostatkom sira.

Savjet
Ova juha može biti još ukusnija ako dio povrtnog temeljca zamijenite polusuhim bijelim vinom.
Sastojci / 4 osobe
400 g tikve
2 žlice maslaca
'z bregov
6 dl povrtnog temeljca ili juhe

sol
  papar 
  muškatni oraščić u prahu
1 dl vrhnja za kuhanje 'z bregov
1 žumanjak
100 g ribanog tvrdog sirar Ovidura
8 žlica  poprženih kockica kruha (krutona)

Vezani proizvodi

'z bregov maslac 'z bregov vrhnje za kuhanje Ovidur
 blank