LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Krafne

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema
  • Kvasac stavite u malo toplog mlijeka sa malo šećera.  Razmutite ostatak šećera s jajima, a zatim dodajte rastopljeni maslac i ostale sastojke pa sve ulijte u brašno i zamijesite (mlijeko dodajte postepeno).
  • Ostavite dizati tijesto dok mu se ne udvostruči volumen (45 min).  Razvaljajte ga na debljinu od 1 cm i režite kalupom.
  • Ostavite da se ponovo dignu i poklopljene pecite u zagrijanom ulju 3 minute.  Zatim okrenite i otklopljene pecite još dvije minute. Gotove krafne punite pekmezom i pospite šećerom.

Sastojci
50 dkg brašna za dizano tijesto
6 dkg maslaca 'z bregov
3,5 dkg šećera
2 dkg kvasca
2 žlice ruma
3 žumanjka
2 vanilin šećera
limunova korica (1 limun)
  malo soli
3 dl mlijeka 'z bregov

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov maslac
 blank