|
Priprema
|
|
- Kvasac stavite u malo toplog mlijeka sa malo šećera. Razmutite ostatak šećera s jajima, a zatim dodajte rastopljeni maslac i ostale sastojke pa sve ulijte u brašno i zamijesite (mlijeko dodajte postepeno).
- Ostavite dizati tijesto dok mu se ne udvostruči volumen (45 min). Razvaljajte ga na debljinu od 1 cm i režite kalupom.
- Ostavite da se ponovo dignu i poklopljene pecite u zagrijanom ulju 3 minute. Zatim okrenite i otklopljene pecite još dvije minute. Gotove krafne punite pekmezom i pospite šećerom.
|
|
|
Sastojci
|
|
50 dkg |
brašna za dizano tijesto |
6 dkg |
maslaca 'z bregov |
3,5 dkg |
šećera |
2 dkg |
kvasca |
2 žlice |
ruma |
3 |
žumanjka |
2 |
vanilin šećera |
limunova korica |
(1 limun) |
|
malo soli |
3 dl |
mlijeka 'z bregov |
|
|