|
Priprema
|
/ 90 min |
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
- Zamijesite tijesto od žumanjaka, šećera, praška za pecivo, maslaca i brašna.
- Ostavite tijesto da odstoji na hladnom pola sata.
- Rasporedite 2/3 tijesta na dno tepsije.
- Istucite bjelanjke u čvrst snijeg te mu lagano primiješajte Mileram, vanilin šećer, šećer i kokosovo brašno.
- Rasporedite kremu po tijestu.
- Po kremi rasporedite ananas i na sve naribajte ostatak tijesta.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 160ºC oko 40 - 45 minuta.
|
|
Posluživanje
|
Pečeni kolač ohladite i po želji pospite šećerom u prahu.
|
|
Savjet
|
Umjesto ananasa možete staviti višnje iz staklenke koje ste prethodno ocijedili. |
|
|
Sastojci
|
|
Za tijesto |
4 |
žumanjka |
50 g |
šećera |
200 g |
brašna |
1/2 |
praška za pecivo |
100 g |
maslaca
'z bregov |
Za nadjev |
4 |
bjelanjaka |
500 g |
Milerama
'z bregov |
2 |
vanilin šećera |
150 g |
šećera |
50 g |
kokosovog brašna |
400 g |
ananasa narezanog na kockice |
|
|