LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Kolač s Mileramom i voćem

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 90 min
  • Odvojite žumanjke od bjelanjaka.
  • Zamijesite tijesto od žumanjaka, šećera, praška za pecivo, maslaca i brašna.
  • Ostavite tijesto da odstoji na hladnom pola sata.
  • Rasporedite 2/3 tijesta na dno tepsije.
  • Istucite bjelanjke u čvrst snijeg te mu lagano primiješajte Mileram, vanilin šećer, šećer i kokosovo brašno.
  • Rasporedite kremu po tijestu.
  • Po kremi rasporedite ananas i na sve naribajte ostatak tijesta.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 160ºC oko 40 - 45 minuta.
Posluživanje
Pečeni kolač ohladite i po želji pospite šećerom u prahu.

Savjet
Umjesto ananasa možete staviti višnje iz staklenke koje ste prethodno ocijedili.
Sastojci
Za tijesto
žumanjka
50 g šećera
200 g brašna
1/2  praška za pecivo
100 g maslaca
'z bregov
Za nadjev
4   bjelanjaka
500 g Milerama
'z bregov
vanilin šećera
150 g  šećera
50 g kokosovog brašna
400 g ananasa narezanog na kockice

Vezani proizvodi

'z bregov mileram 22% mm, 30% mm 'z bregov maslac
 blank