|
Priprema
|
|
- Jaja umutite sa šećerom (mikserom na najjačoj brzini) da se zapjene.
- Oprezno umiješajte, malo po malo, mlijeko pa brašno i vaniliju. Ulijte smjesu u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
- Vrući biskvit odmah po vađenju iz pećnice poškropite likerom.
- Sok, vanilin i šećer pomiješajte, pa ga na laganoj vatri zagrijte do vrenja. Umiješajte želatinu nabubrenu prema uputi na pakiranju te miješajte dok se ne otopi. Stavite da se djelomično ohladi pa zatim u tu smjesu dodajte vilikis jogurt.
- Dobro ohlađeno vrhnje istucite mikserom uz dodatak šlagfixa pridržavajući se upute na pakiranju.
- Oprezno pomiješajte još toplu smjesu jogurta s tučenim vrhnjem i prelijte ju na prvu polovicu prerezanog biskvita. Posipajte s kockicama breskvi koje potom lagano pritisnete u smjesu. Poklopite s drugom polovicom biskvita i stavite da se hladi 2-3 sata.
|
|
|
Sastojci
|
|
Za biskvit: |
3 |
jaja |
3 žlice |
šećera |
3 žlice |
mlijeka 'z bregov |
3 žlice |
brašna |
|
malo sjemenki mahuna vanilije ili arome vanilije |
0,5 dl |
likera (ili voćne votke) od breskve |
Za kremu: |
0,5 dl |
Vindi kašastog nektara od breskve |
2 paketića |
vanilin šećera |
120 g |
šećera |
2 paketića (ukupno 20 g) |
želatine u prahu ili primjerena količina agar agara |
3 kom |
Vilikis jogurta natur |
400 g |
narezanih svježih breskvi |
5 dl |
vrhnja za šlag 'z bregov |
2 paketića |
učvršćivača za šlag (kremfix ili šlagfix) |
|
|