LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Kolač od jogurta i breskvi

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema
  • Jaja umutite sa šećerom (mikserom na najjačoj brzini) da se zapjene.
  • Oprezno umiješajte, malo po malo,  mlijeko pa brašno i vaniliju. Ulijte smjesu u kalup za tortu obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta.
  • Vrući biskvit odmah po vađenju iz pećnice poškropite likerom.
  • Sok, vanilin  i šećer pomiješajte, pa ga na laganoj vatri zagrijte do vrenja. Umiješajte želatinu nabubrenu prema uputi na pakiranju te miješajte dok se ne otopi. Stavite da se djelomično ohladi pa zatim u tu smjesu dodajte vilikis jogurt.
  • Dobro ohlađeno vrhnje istucite mikserom uz dodatak šlagfixa pridržavajući se upute na pakiranju. 
  • Oprezno pomiješajte još toplu smjesu  jogurta s tučenim vrhnjem i prelijte ju na prvu polovicu prerezanog biskvita. Posipajte s kockicama breskvi koje potom lagano pritisnete u smjesu. Poklopite s drugom polovicom biskvita i stavite da se hladi 2-3 sata.
 

 
Sastojci
Za biskvit:
3 jaja
3 žlice  šećera
3 žlice mlijeka 'z bregov
3 žlice brašna

malo sjemenki mahuna vanilije ili arome vanilije
0,5 dl likera (ili voćne votke) od breskve
 Za kremu:
0,5 dl Vindi kašastog nektara od breskve
2 paketića vanilin šećera
120 g šećera
2 paketića (ukupno 20 g) želatine u prahu ili primjerena količina agar agara
3 kom Vilikis jogurta natur
400 g narezanih svježih breskvi
5 dl vrhnja za šlag 'z bregov
2 paketića učvršćivača za šlag (kremfix ili šlagfix)

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov vrhnje za šlag 36% mm Vindi kašasti nektar breskva 'z bregov Vilikis grčki tip jogurta natur
 blank