VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Juha od piletine s tri vrste sira

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 


 
Priprema / 45 min
  • Zabatke odvojite od kosti i meso narežite na kockice.
  • Maslac rastopite na laganoj vatri, dodajte meso pilećeg zabatka i svijetlo popržite. Pospite brašnom te još kratko popržite.
  • Zalijte mlijekom i temeljcem.
  • Kuhajte 5 - 10 minuta, smanjite vatru, dodajte usitnjene i naribane sireve i uz stalno miješanje kuhajte dok se ne rastope.
  • Začinite vlascem, solju i paprom.
 
Posluživanje
Poslužite ukrašeno s 1 - 2 žlice vrhnja i poprženim kockicama integralnog kruha.

 
Savjet
Umjesto pilećeg zabatka možete koristiti pureći zabatak Viindon.
 
Sastojci / 4 osobe
30 dag pilećeg zabatka Cekin
5 dag sira BoviBlue
5 dag  ribanog sira Varaždinca
2 dag  ribanog sira Bovidura
5 dl povrtnog temeljca (kuhanog od jedne vezice povrća za juhu)
5 dl mlijeka 'z bregov
  sol, papar 
1 žlica brašna
1 žlica  maslaca 'z bregov
1 čajna žličica  usitnjenog vlasca
0,5 dl  vrhnja za kuhanje
'z bregov
2 kriške  integralnog kruha narezanog na kockice

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov maslac Varaždinec Bovidur BoviBlue 'z bregov vrhnje za kuhanje Pileći batak i zabatak
 blank