|
Priprema
|
/ 45 min
|
- Zabatke odvojite od kosti i meso narežite na kockice.
- Maslac rastopite na laganoj vatri, dodajte meso pilećeg zabatka i svijetlo popržite. Pospite brašnom te još kratko popržite.
- Zalijte mlijekom i temeljcem.
- Kuhajte 5 - 10 minuta, smanjite vatru, dodajte usitnjene i naribane sireve i uz stalno miješanje kuhajte dok se ne rastope.
- Začinite vlascem, solju i paprom.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite ukrašeno s 1 - 2 žlice vrhnja i poprženim kockicama integralnog kruha.
|
|
Savjet
|
Umjesto pilećeg zabatka možete koristiti pureći zabatak Viindon.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
30 dag |
pilećeg zabatka Cekin |
5 dag |
sira BoviBlue |
5 dag |
ribanog sira Varaždinca |
2 dag |
ribanog sira Bovidura |
5 dl |
povrtnog temeljca (kuhanog od jedne vezice povrća za juhu) |
5 dl |
mlijeka 'z bregov |
|
sol, papar |
1 žlica |
brašna |
1 žlica |
maslaca 'z bregov |
1 čajna žličica |
usitnjenog vlasca |
0,5 dl |
vrhnja za kuhanje
'z bregov |
2 kriške |
integralnog kruha narezanog na kockice |
|
|