|
Priprema |
/ 30 min
|
- U manji lonac stavite muškatnu bundevu narezanu na manje komadiće, češnjak i list lovora pa dolijte vode da prekrije bundevu, osolite i kuhajte dok bundeva ne omekša.
- U mužaru pomiješajte sve sastojke za marinadu piletine i marinirajte pileći file (pileći file možete marinirati i dan prije).
- Marinirani pileći file pecite u tavi na zagrijanom ulju oko pet minuta sa svake strane.
- Kuhanu muškatnu bundevu usitnite štapnim mikserom i dodajte povrtni temeljac (količina dodanog temeljca ovisi o gustoći juhe).
- Pečeni pileći file narežite na listiće.
|
|
Posluživanje
|
Juhu raspodijelite u tanjure, na sredinu stavite žlicu grčkog jogurta i pileći file.
|
|
Savjet
|
Na kraju na juhu možete dodati malo usitnjenih pistacija. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
500 g |
očišćene muškatne bundeve |
200 g |
grčkog jogurta Vilikis |
1 |
pileći file Cekin |
2 lista |
lovora |
1 češanj |
češnjaka |
|
muškatni oraščić |
|
povrtni temeljac |
|
sol, papar |
Za marinadu piletine: |
1 čajna žličica |
meda |
2 žlice |
maslinova ulja |
|
sok od pola limuna |
|
čili |
|
sol |
|
|