NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Juha od muškatne bundeve s grčkim jogurtom

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 


Priprema  / 30 min
  • U manji lonac stavite muškatnu bundevu narezanu na manje komadiće, češnjak i list lovora pa dolijte vode da prekrije bundevu, osolite i kuhajte dok bundeva ne omekša.
  • U mužaru pomiješajte sve sastojke za marinadu piletine i marinirajte pileći file (pileći file možete marinirati i dan prije).
  • Marinirani pileći file pecite u tavi na zagrijanom ulju oko pet minuta sa svake strane.
  • Kuhanu muškatnu bundevu usitnite štapnim mikserom i dodajte povrtni temeljac (količina dodanog temeljca ovisi o gustoći juhe).
  • Pečeni pileći file narežite na listiće.
Posluživanje
Juhu raspodijelite u tanjure, na sredinu stavite žlicu grčkog jogurta i pileći file.

Savjet
Na kraju na juhu možete dodati malo usitnjenih pistacija.
Sastojci  / 4 osobe
500 g očišćene muškatne bundeve
200 g grčkog jogurta Vilikis
pileći file Cekin
2 lista lovora
1 češanj češnjaka
  muškatni oraščić 
  povrtni temeljac
  sol, papar
Za marinadu piletine:
1 čajna žličica meda
2 žlice maslinova ulja

sok od pola limuna
  čili 
  sol

Vezani proizvodi

Pileći file 'z bregov Vilikis grčki tip jogurta natur
 blank