LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Jogurt-torta s malinama

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!


Priprema  / 20 min
  • Želatinu ostavite da nabubri u 0,5 dl hladnog soka (nektara).
  • Ostatak soka zagrijte na laganoj vatri te u njemu rastopite nabubrenu želatinu. Dodajte šećer u prahu i umiješajte maline.
  • Jogurt miskajte zajedno s praškom za šlag dok se ne zapjeni i učvrsti, zatim to lagano umiješajte u mlaku smjesu od malina.
  • Kekse sameljite i pomiješajte s orasima, mlijekom i otopljenim maslacem te tom smjesom obložite dno kalupa za tortu.
  • Na podlogu rasporedite kremu i ostavite tortu da se hladi najmanje tri sata.
Posluživanje
Prije posluživanje ukrasite tučenim slatkim vrhnje za šlag.

Sastojci 
(za 12 kriški - kalup promjera 22 cm)
150 g  keksa s maslacem
100 g maslaca 'z bregov
3 žlice mlijeka 'z bregov
1 žlica mljevenih badema ili oraha
200 g malina (svježih ili zamrznutih)
1 dl nektara od višnje Vindi
20 g  želatine u prahu ili 12 listova želatine
200 g šećera u prahu
4 jogurta Vilikis (6 dl)
3 paketića praška za šlag
  tučeno vrhnje za šlag 'z bregov za ukras


Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac Vindi bistri nektar višnja 'z bregov Vilikis grčki tip jogurta natur
 blank