|
Priprema |
/ 20 min
|
- Želatinu ostavite da nabubri u 0,5 dl hladnog soka (nektara).
- Ostatak soka zagrijte na laganoj vatri te u njemu rastopite nabubrenu želatinu. Dodajte šećer u prahu i umiješajte maline.
- Jogurt miskajte zajedno s praškom za šlag dok se ne zapjeni i učvrsti, zatim to lagano umiješajte u mlaku smjesu od malina.
- Kekse sameljite i pomiješajte s orasima, mlijekom i otopljenim maslacem te tom smjesom obložite dno kalupa za tortu.
- Na podlogu rasporedite kremu i ostavite tortu da se hladi najmanje tri sata.
|
|
Posluživanje
|
Prije posluživanje ukrasite tučenim slatkim vrhnje za šlag. |
|
|
Sastojci |
|
(za 12 kriški - kalup promjera 22 cm) |
150 g |
keksa s maslacem |
100 g |
maslaca 'z bregov |
3 žlice |
mlijeka 'z bregov |
1 žlica |
mljevenih badema ili oraha |
200 g |
malina (svježih ili zamrznutih) |
1 dl |
nektara od višnje Vindi |
20 g |
želatine u prahu ili 12 listova želatine |
200 g |
šećera u prahu |
4 |
jogurta Vilikis (6 dl) |
3 paketića |
praška za šlag |
|
tučeno vrhnje za šlag 'z bregov za ukras |
|
|