|
Priprema
|
/ 45 min
|
- Pomiješajte kekse s otopljenim maslacem i dobivenu smjesu dobro utisnite na dno kalupa za tortu promjera 26 cm. Stavite u zamrzivač na 5 minuta da podloga očvrsne.
- Želatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Slijedite upute na pakiranju.
- Šećer stavite u širi lončić i zagrijte na laganoj vatri dok ne dobijete svijetli , tekući karamel. Prelijte ga oprezno s 1 dl vode i kuhajte samo toliko da se sve otopi.
- U još vrućem karamel umaku otopite želatinu.
- Vrhnje za šlag umutite mikserom na najjačoj brzini uz dodatak učvršćivača za šlag.
- Prvo kratko miksajte kesten pire i Vivis svježi krem sir u koji zatim dodajte karamel sa želatinom i na kraju dobro umiješajte tučeno vrhnje.
- Ulijte kremu u kalup, na podlogu i stavite da se hladi bar 3 sata.
|
|
Posluživanje
|
Ohlađenu tortu izvađenu iz kalupa možete ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag ili čokoladnom glazurom.
|
|
Savjet
|
Kad miješate toplu želatinu s kesten pireom neka on bude sobne temperature kako smjesa ne bi odmah očvrsnula , a kod dodavanja tučenog vrhnja budite brzi jer će hladno vrhnje odmah početi "stezati'' smjesu.
|
|
Sastojci |
(za 12-16 kriški) |
za podlogu: |
150 g |
mljevenog integralnog keksa |
70 g |
otopljenog maslaca 'z bregov |
za kremu: |
400 g |
Vivis svježeg krem sira
|
500 g |
kesten pirea |
100 g |
šećera |
6 listova |
želatine (ili 10 g želatine u prahu) |
5 dl |
vrhnja za šlag
'z bregov |
2 paketića |
učvršćivača za šlag (kremfix, šlagfix i sl.) |
|