LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Jesenska kesten torta

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 45 min
  • Pomiješajte kekse s otopljenim maslacem i dobivenu smjesu dobro utisnite na dno kalupa za tortu promjera 26 cm. Stavite u zamrzivač na 5 minuta da podloga očvrsne.
  • Želatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Slijedite upute na pakiranju.
  • Šećer stavite u širi lončić i zagrijte na laganoj vatri dok ne dobijete svijetli , tekući karamel. Prelijte ga oprezno s 1 dl vode i kuhajte samo toliko da se sve otopi.
  • U još vrućem karamel umaku otopite želatinu.
  • Vrhnje za šlag umutite mikserom na najjačoj brzini uz dodatak učvršćivača za šlag.
  • Prvo kratko miksajte kesten pire i Vivis svježi krem sir u koji zatim dodajte karamel sa želatinom i na kraju dobro umiješajte tučeno vrhnje.
  • Ulijte kremu u kalup, na podlogu i stavite da se hladi bar 3 sata.
Posluživanje
Ohlađenu tortu izvađenu iz kalupa možete ukrasiti tučenim vrhnjem za šlag ili čokoladnom glazurom.
Savjet
Kad miješate toplu želatinu  s kesten pireom neka on bude sobne temperature kako smjesa ne bi odmah očvrsnula , a kod dodavanja tučenog vrhnja budite brzi jer će hladno vrhnje odmah početi "stezati'' smjesu.
Sastojci
 (za 12-16 kriški)
       za podlogu:
150 g mljevenog integralnog keksa
70 g otopljenog maslaca 'z bregov
   za kremu:
400 g Vivis svježeg krem sira
500 g kesten pirea
100 g  šećera 
6 listova  želatine (ili 10 g želatine u prahu)
5 dl  vrhnja za šlag
'z bregov
2 paketića učvršćivača za šlag (kremfix, šlagfix i sl.) 

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac Vivis svježi krem sir
 blank