LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Happy panna cotta

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 50 min
  • Želatinu namočite u hladnoj vodi (prema uputi na pakiranju).
  • U vrhnje uspite šećer i vanilin šećer te stavite na laganu vatru da prokuha.
  • U vruće dodajte nabubrenu želatinu te ju dobro razmutite da se rastopi.
  • Ulijte smjesu u kalupe (možete npr.u metalne za muffine) i stavite da se stegne u hladnjaku (nekoliko sati).
  • Jabuke ogulite i narežite na kockice.
  • Šećer i maslac grijte u tavi dok se ne rastope pa ih zalijte vinom.
  • Dodajte još jabuke i šafran i kuhajte sve dok jabuke ne ostanu obavijene samo gustim sirupom.
  • Kekse i orahe stavite u čvršću najlonsku vrećicu te ih udarajući batićem grubo usitnite.
Posluživanje
Poslužite ohlađenu panna cottu s toplim (ne vrućim!) jabukama po kojima ste posuli zdrobljene orahe i kekse.

Sastojci / 4 osobe
Za panna cottu
5 dl vrhnja za šlag
'z bregov
1 paketić želatine (10 g mljevene ili 6 listova)
3 žlice šećera
20 g (2 paketića)  vanilin šećera
Ostalo
2 veće jabuka
6 žlica šećera
1 paketić šafrana (oko 2 g)
3 dl  suhog bijelog vina (sorte muškat ili suvignon)
20 g maslaca
'z bregov
50 g čokoladnih čajnih keksa
50 g oraha

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov maslac
 blank