|
Priprema
|
/ 50 min
|
- Želatinu namočite u hladnoj vodi (prema uputi na pakiranju).
- U vrhnje uspite šećer i vanilin šećer te stavite na laganu vatru da prokuha.
- U vruće dodajte nabubrenu želatinu te ju dobro razmutite da se rastopi.
- Ulijte smjesu u kalupe (možete npr.u metalne za muffine) i stavite da se stegne u hladnjaku (nekoliko sati).
- Jabuke ogulite i narežite na kockice.
- Šećer i maslac grijte u tavi dok se ne rastope pa ih zalijte vinom.
- Dodajte još jabuke i šafran i kuhajte sve dok jabuke ne ostanu obavijene samo gustim sirupom.
- Kekse i orahe stavite u čvršću najlonsku vrećicu te ih udarajući batićem grubo usitnite.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite ohlađenu panna cottu s toplim (ne vrućim!) jabukama po kojima ste posuli zdrobljene orahe i kekse. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
Za panna cottu |
5 dl |
vrhnja za šlag
'z bregov |
1 paketić |
želatine (10 g mljevene ili 6 listova) |
3 žlice |
šećera |
20 g (2 paketića) |
vanilin šećera |
|
Ostalo |
2 veće |
jabuka |
6 žlica |
šećera |
1 paketić |
šafrana (oko 2 g) |
3 dl |
suhog bijelog vina (sorte muškat ili suvignon) |
20 g |
maslaca
'z bregov |
50 g |
čokoladnih čajnih keksa |
50 g |
oraha |
|