|
Priprema
|
/ 40 min
|
- Kozice stavite u kipuću slanu vodu i blanširajte nekoliko minuta. Ako su zamrznute, minutu-dvije dulje. Procijedite, ohaldite i izvadite meso iz ljušture.
- Jaja stavite kuhati u osojenu vodu na 10-tak minuta. Ohladite u hladnoj vodi i očistite.
- Avokado ogulite, odvojite od koštice, narežite i nakapajte limunom.
- Zatim mu dodajte sve ostale sastojke i pirjajte štapnim mikserom u fini umak. Začinite još prema potrebi.
- Salatu isperite, ocijedite i narežite na rezance.
- Podijelite na 4 tanjura ili salatne zdjelice, zatim na vrh dodajte po jedno jaje narezano na kriške i po četvrtinu kozica te prelijte umakom.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
200 g |
svježih ili zamrznutih kozica (neočišćenih) |
4 |
jaja |
8 velikih |
listova zelene "kristal" salate |
Guacamole dresing |
2 |
avokada (mekana) |
200 g |
kiselog vrhnja
'z bregov |
|
sok od polovice limuna |
|
prstovet češnjaka u prahu |
|
žličica sitno nasjeckanoga svježeg peršina |
|
prstovet ljute čili paprike u prahu (po želji) |
|
prstovet soli |
|
žlica kečapa |
|
|