LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Grčki jogurt kolač - Yiaourtopita

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema  / 60 min
  • Sastojke za preljev kuhajte pet minuta na laganoj vatri. Stavite sirup da se ohladi.
  • Miješajte električnim mikserom jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne zapjene i udvostruče volumen.
  • U tu smjesu oprezno i lagano miješajući dodajte redom: ulje, jogurt, prašak za pecivo, koricu limuna, ouzo i na kraju prosijano oštro brašno.
  • Kalup za kuglof premažite maslinovim uljem i pospite brašnom.
  • Ulijte smjesu u kalup i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 175ºC oko 40 minuta.
  • Čim izvadite kolač iz pećnice, prelijte ga hladnim sirupom.
  • Ostatvite da se kolač ohladi i zatim ga izvadite iz kalupa.
Posluživanje
Krišku kolača poslužite s 1-2 žlice grčkog jogurta Vilikis u koji ste umiješali malo meda te pospite s krupno mljevenim pistacijama ili bademima.

Savjet
Kolač možete ispeći u kalsičnom četverokutnom limu za pečenje, no pripazite da skratite vrijeme pečenja ako je sloj biskvitne smjese u limu niži nego u kalupu za kuglof.
Sastojci
(kalup za kuglof promjera oko 24 cm)
Sastojci za biskvit:
300 g grčkog jogurta Vilikis
2 dl običnog maslinova ulja (ne ekstra djevičanskog)
2 jaja
200 g oštrog brašna
150 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
1 žlica ouzoa (grčki liker s anisom)

naribana kolica 1 limuna
  malo glatkog brašna 
Sastojci za preljev:
100 g šećera

sok od jednog limuna
1 dl vode

Vezani proizvodi

'z bregov Vilikis grčki tip jogurta natur
 blank