|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Sastojke za preljev kuhajte pet minuta na laganoj vatri. Stavite sirup da se ohladi.
- Miješajte električnim mikserom jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok se ne zapjene i udvostruče volumen.
- U tu smjesu oprezno i lagano miješajući dodajte redom: ulje, jogurt, prašak za pecivo, koricu limuna, ouzo i na kraju prosijano oštro brašno.
- Kalup za kuglof premažite maslinovim uljem i pospite brašnom.
- Ulijte smjesu u kalup i pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 175ºC oko 40 minuta.
- Čim izvadite kolač iz pećnice, prelijte ga hladnim sirupom.
- Ostatvite da se kolač ohladi i zatim ga izvadite iz kalupa.
|
|
Posluživanje
|
Krišku kolača poslužite s 1-2 žlice grčkog jogurta Vilikis u koji ste umiješali malo meda te pospite s krupno mljevenim pistacijama ili bademima.
|
|
Savjet
|
Kolač možete ispeći u kalsičnom četverokutnom limu za pečenje, no pripazite da skratite vrijeme pečenja ako je sloj biskvitne smjese u limu niži nego u kalupu za kuglof. |
|
|
Sastojci
|
|
(kalup za kuglof promjera oko 24 cm) |
Sastojci za biskvit: |
300 g |
grčkog jogurta Vilikis |
2 dl |
običnog maslinova ulja (ne ekstra djevičanskog) |
2 |
jaja |
200 g |
oštrog brašna |
150 g |
šećera |
1 |
prašak za pecivo |
1 |
vanilin šećer |
1 žlica |
ouzoa (grčki liker s anisom) |
|
naribana kolica 1 limuna |
|
malo glatkog brašna |
Sastojci za preljev: |
100 g |
šećera |
|
sok od jednog limuna |
1 dl |
vode |
|
|