VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Gratinirani njoki sa Bovi skutom

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema / 60 min
  • Krumpir kuhajte u osoljenoj vodi da potpuno smekša pa ga usitnite gnječilicom za krumpir.  Dodajte mu skutu koju protisnite kroz žičano cijedilo, brašno, jaja, sol i papar te zamijesite tijesto.
  • Oblikujte  njoke i kuhajte ih u vodi dok ne isplivaju na površinu.
  • Papriku narežite na prutiće, dodajte kobasicu, nasjeckanu rajčicu i peršin, začinite i pomiješajte s kuhanim njokima.
  • Njoke stavite u posudu za pečenje, pospite naribanim sirom i zapecite u zagrijanoj pećnici na 230 °C (oko 4 do 5 minuta). 

Sastojci / 4 osobe
500 g oguljenog krumpira
250 g Bovi skute Vindija
300 g oštrog brašna
2 jaja
200 g zelene paprike
150 g slavonske kobasice Rozeto
250 g sjeckane rajčice
150 g sira Bel Vi Vindija
  nasjeckani peršin
  sol, papar

Vezani proizvodi

Bel Vi Rozeto dimljena slavonska kobasica Bovi skuta
 blank