|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Krumpir kuhajte u osoljenoj vodi da potpuno smekša pa ga usitnite gnječilicom za krumpir. Dodajte mu skutu koju protisnite kroz žičano cijedilo, brašno, jaja, sol i papar te zamijesite tijesto.
- Oblikujte njoke i kuhajte ih u vodi dok ne isplivaju na površinu.
- Papriku narežite na prutiće, dodajte kobasicu, nasjeckanu rajčicu i peršin, začinite i pomiješajte s kuhanim njokima.
- Njoke stavite u posudu za pečenje, pospite naribanim sirom i zapecite u zagrijanoj pećnici na 230 °C (oko 4 do 5 minuta).
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
500 g |
oguljenog krumpira |
250 g |
Bovi skute Vindija |
300 g |
oštrog brašna |
2 |
jaja |
200 g |
zelene paprike |
150 g |
slavonske kobasice Rozeto |
250 g |
sjeckane rajčice |
150 g |
sira Bel Vi Vindija |
|
nasjeckani peršin |
|
sol, papar |
|
|