VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Gratinirana pljeskavica Vindon s povrćem

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema  / 20 min
  • Zagrijte ulje u tavi i pecite pljeskavice sa svake strane nekoliko minuta. Pečene pljeskavice posložite na lim za pečenje ili u tepsiju koje ste prethodno malo nauljili.
  • Skuhajte povrće u slanoj vodi, ocijedite ga pa vratite u posudu u kojoj se kuhalo, dodajte Butterino da se rastopi, začinite i sve lagano promiješajte.
  • Rajčicu narežite na ploške pa je posložite po pljeskavicama.
  • Povrće rasporedite po pljeskavicama i oko njih te sve prekrijte sirom.
  • Gratinirajte u pećnici dok se sir ne rastopi i ne dobije zlatno smeđu boju.
Posluživanje
Poslužite vruće.
Sastojci  / 4 osobe
4 pljeskavice Vindon
800 g miješanog povrća (mrkva, cvjetača, bokula, zelene mahune)
12 kriški sira Edamca 
100 g  Butterino maslaca sa začinskim biljem 'z bregov
1 svježa rajčica
  malo ulja 
  sol, papar 

Vezani proizvodi

Pureća pljeskavica 'z bregov Butterino s maslacem i začinskim biljem Edamac
 blank