|
Priprema
|
/ 20 min
|
- Grabancijaš izrežite na kockice, složite u staklenu posudu kao zimnicu (staklenku) zajedno sa začinima i maslinama tako da se ostavi što manje prostora sa zrakom.
- Ulje blago zagrijte (ne smije biti vruće nego mlako) i zalijte sir u staklenci.
- Zatvorite originalnim poklopcem ili celofanom.
- Ostavite na hladnom i tamnom mjestu najmanje sedam dana.
|
|
Posluživanje
|
Možete poslužiti uz hrskave bruschette.
|
|
Savjet
|
Ovako pripremljen sir možete čuvati i više od mjesec dana, idealan je sastojak hladnih plata. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
1 kg |
sira Grabancijaša |
0,6 l |
maslinova ulja |
10-15 |
maslina |
|
nekoliko lovorovih listova |
|
papar u zrnu |
|
grančica lovora |
|
|