NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Grabancijaš s maslinama i začinima kao zimnica

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju.
Priprema / 20 min
  • Grabancijaš izrežite na kockice, složite u staklenu posudu kao zimnicu (staklenku) zajedno sa začinima i maslinama tako da se ostavi što manje prostora sa zrakom.
  • Ulje blago zagrijte (ne smije biti vruće nego mlako) i zalijte sir u staklenci.
  • Zatvorite originalnim poklopcem ili celofanom.
  • Ostavite na hladnom i tamnom mjestu najmanje sedam dana.
Posluživanje
Možete poslužiti uz hrskave bruschette.

Savjet
Ovako pripremljen sir možete čuvati i više od mjesec dana, idealan je sastojak hladnih plata.
Sastojci / 4 osobe
1 kg sira Grabancijaša
0,6 l maslinova ulja
10-15 maslina

nekoliko lovorovih listova
  papar u zrnu 
  grančica lovora 

Vezani proizvodi

Grabancijaš
 blank