MAJSTOR KUHANJA? NIŠTA LAKŠE!

"Kako ono ide? Prstohvat soli, malo češnjaka…Joj, ne sjećam se više!"..

Ako priprema glavnog jela i kod vas izgleda ovako, od sada vam dajemo razlog za opuštanje  jer za sve vas koji hrabro uranjate u kulinarske pustolovine pripremili smo najbolje recepte s kojima ćete se ikad susresti. Iznenadite svoje najdraže i pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje!

Ostali recepti

Gnocchi alla romana

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
 
Priprema
  • Nauljite okrugli kalup za tortu (25 cm).
  • Šinat usitnite štapnim mikserom u fini tekući pire. Istovremeno zavrite temeljac s maslacem u dvije posude za žutu i zelenu palentu. Ukuhajte žutu palentu i vrijte miješajući minutu.
  • Ulijte u drugi temeljac pire od špinata i odmah potom ukuhajte palentu pa vrijte miješajući minutu. 
  • Brzo u kalup za tortu ulijte pvo zelenu palentu i odmah na nju i žutu. Izravnajte lopaticom i pustite da se dobro ohladi i stisne.
  • Za to vrijeme pileći file i rajčicu narežite na sitne kockice. U zagrijanu tavicu na maslinovo ulje stavite pržiti luk.
  • Kad zarumeni, dodajte piletinu pa pržite 2-3 minute. Maknite s vatre, umiješajte rajčicu i začinite po svom ukusu.
 

 
Sastojci / 4 osobe
Žuta palenta:
450 g temeljca
150 g instant palente
40 g maslaca 'z bregov
 Zelena palenta:
350 g temeljca
80 g svježeg špinata bez stabljika
150 g instant palente
40 g maslaca 'z bregov
200 g filea pilećih prsa Cekin
2 žlice maslinova ulja
50 g sitno sjeckanog luka
100 g rajčice (bez kožice i sjemenki)
80 g maslaca 'z bregov
1 žlica glatkog brašna
2 dl temeljca
2 žlice kiselog vrhnja 'z bregov

sol, papar, češnjak u prahu
  50 g Bel Vi sira

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Bel Vi 'z bregov kiselo vrhnje 12% mm Pileći file
 blank