|
Priprema
|
|
- Nauljite okrugli kalup za tortu (25 cm).
- Šinat usitnite štapnim mikserom u fini tekući pire. Istovremeno zavrite temeljac s maslacem u dvije posude za žutu i zelenu palentu. Ukuhajte žutu palentu i vrijte miješajući minutu.
- Ulijte u drugi temeljac pire od špinata i odmah potom ukuhajte palentu pa vrijte miješajući minutu.
- Brzo u kalup za tortu ulijte pvo zelenu palentu i odmah na nju i žutu. Izravnajte lopaticom i pustite da se dobro ohladi i stisne.
- Za to vrijeme pileći file i rajčicu narežite na sitne kockice. U zagrijanu tavicu na maslinovo ulje stavite pržiti luk.
- Kad zarumeni, dodajte piletinu pa pržite 2-3 minute. Maknite s vatre, umiješajte rajčicu i začinite po svom ukusu.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
Žuta palenta: |
450 g |
temeljca |
150 g |
instant palente |
40 g |
maslaca 'z bregov |
Zelena palenta: |
350 g |
temeljca |
80 g |
svježeg špinata bez stabljika |
150 g |
instant palente |
40 g |
maslaca 'z bregov |
200 g |
filea pilećih prsa Cekin |
2 žlice |
maslinova ulja |
50 g |
sitno sjeckanog luka |
100 g |
rajčice (bez kožice i sjemenki) |
80 g |
maslaca 'z bregov |
1 žlica |
glatkog brašna |
2 dl |
temeljca |
2 žlice |
kiselog vrhnja 'z bregov |
|
sol, papar, češnjak u prahu |
|
50 g Bel Vi sira |
|
|