LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Gibanica

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 80 min
  • Pomiješajte mljevene orahe sa šećerom.
  • Pomiješajte mljeveni mak sa šećerom.
  • Pomiješajte svježi sir sa šećerom, jajima i kiselim vrhnjem.
  • Jabuke ogulite, naribajte i pomiješajte sa šećerom i cimetom.
  • Maslac rastopite i pomiješajte sa slatkim vrhnjem.
  • Kalup za pečenje obložite s dva lista tijesta.
  • Premažite ih polovinom mješavine od oraha i pokapajte smjesom od vrhnja za šlag i maslaca.
  • Pokrijte s još dva lista tijesta koje premažite polovinom mješavine od jabuka.
  • Jabuke pokapajte s vrhnjem za šlag  i pokrijte s još dva lista tijesta po kojima raširite polovinu nadjeva od maka.
  • Pokapajte s još vrhnja za šlag te pokrijte s dva lica tijesta.
  • Zatim tijesto premažite polovinom nadjeva od svježeg sira.
  • Cijeli postupak ponovite još jednom. Ostatkom smjese od vrhnja za šlag i maslaca prelijte završni sloj tijesta.
  • Gibanicu pecite u pećnici na 160ºC oko 60 minuta.

Sastojci
(za kalup veličine 20x30 cm)
16 
kora za savijače
120 g mljevenih oraha
60 g šećera
120 g mljevenog maka
60 g šećera
500 g svježeg sira
'z bregov
3 jaja
200 ml kiselog vrhnja
'z bregov
80 g šećera
500 g jabuka
40 g šećera

cimet
600 ml vrhnja za šlag
'z bregov
250 g maslaca
'z bregov

Vezani proizvodi

'z bregov kiselo vrhnje 20% mm 'z bregov vrhnje za šlag 36% mm 'z bregov svježi sir polumasni 'z bregov maslac
 blank