|
Priprema |
|
- Jaja miksajte sa šećerom dok se dobro ne zapjene. Zatim dodajte oprezno miješajući vodu i brašno te na kraju prašak za pecivo. Ulijte smjesu u lim za pečenje premazan uljem i pobrašnjen.
- Pecite biskvit u pećnici prethodno zagrijanoj na 180°C oko 12-15 minuta.
- Vrhnje za šlag miksajte uz dodatak šlagfiksa prema uputi na pakiranju te na kraju dodajte šećer. Odložite na hladno.
- Želatinu namočite u hladnoj vodi, neka odstoji nekoliko minuta dok ne nabubri. Zatim ju ocijedite i na laganoj vatri uz stalno miješanje otopite te pomiješajte s jogurtom. Odmah u jogurt umiješajte tučeno vrhnje i zatim prelijte po biskvitu. Stavite na hladno.
- Vrhnje za šlag, za ukrašavanje , miksajte s učvršćivačem i šećerom prema uputi na pakiranju i zatim ga podijelite na tri dijela. U dva dijela umiješajte prehrambenu boju i zatim špricom za kolače ukrasite kolač.
|
|
Savjet kuhara |
U kolač možete umiješati i svježe bobičasto voće odmah nakon šlaga, a prije stavljanja na biskvit. Količinu šećera prilagodite svom ukusu, a možete ga zamijeniti i medom, no to će utjecati na cjelokupni okus kolača.
|
|
|
Sastojci |
|
Za biskvit: |
3 |
jaja |
3 žlice |
šećera |
3 žlice |
vode |
3 žlice |
glatkog brašna |
1/2 |
praška za pecivo |
Za kremu: |
1 L |
Freska voćnog jogurta grožđe-borovnica |
12 listova |
želatine |
0,5 L |
vrhnja za šlag 'z bregov |
2 paketa |
učvršćivača za šlag (šlagfix ili sl.) |
150 g |
šećera u prahu |
Za ukrašavanje: |
0,2 L |
vrhnja za šlag 'z bregov |
1 paketić |
učvršćivača za šlag (šlagfix ili sl.) |
1 žlica |
šećera u prahu |
|
prehrambene boje po želji |
|
|