|
Priprema
|
|
- U lonac stavite 3 žlice maslaca, 3 žlice maslinova ulja i pola žlice šećera. Držite na vatri dok se ne otopi
- Dodajte narezani luk i kuhajte na umjerenoj vatri oko 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatno žutu boju.
- Dodajte jušni temeljac (može poslužiti i juha od kockice) i vino te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
- Francuski kruh narežite na kriške i stavite u zagrijanu pećnicu da se zapeče s obje strane.
- Kad je juha kuhana, ulijte je u zdjelu, stavite pečeni kruh na vrh, pokrijte s dvije kriške sira i zapecite u pećnici dok se sir ne otopi.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite toplo. |
|
|
Sastojci
|
|
1/2 kg |
luka |
3 žlice |
maslaca 'z bregov |
3 žlice |
maslinova ulja |
1/2 žličice |
šećera |
1 litra |
jušnog temeljca (mesni ili povrtni) |
2 dl |
bijelog vina |
1 čajna žličica |
soli |
1/2 žličice |
crnog papra |
1 |
francuski kruh |
1-2 kriške |
sira Capron |
|
|