NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Francuska juha od luka

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 
 
Priprema
  • U lonac stavite 3 žlice maslaca, 3 žlice maslinova ulja i pola žlice šećera. Držite na vatri dok se ne otopi
  • Dodajte narezani luk i kuhajte na umjerenoj vatri oko 20 minuta, sve dok ne poprimi zlatno žutu boju.
  • Dodajte jušni temeljac (može poslužiti i juha od kockice) i vino te sve zajedno kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.
  • Francuski kruh narežite na kriške i stavite u zagrijanu pećnicu da se zapeče s obje strane.
  • Kad je juha kuhana, ulijte je u zdjelu, stavite pečeni kruh na vrh, pokrijte s dvije kriške sira i zapecite u pećnici dok se sir ne otopi.
 
Posluživanje
Poslužite toplo.

 
Sastojci
1/2 kg luka
3 žlice maslaca 'z bregov
3 žlice maslinova ulja
1/2 žličice šećera
1 litra jušnog temeljca (mesni ili povrtni)
2 dl bijelog vina
1 čajna žličica soli
1/2 žličice  crnog papra
1 francuski kruh
1-2 kriške sira Capron

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Capron
 blank