UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Fini doručak s jabukama i zobenim pahuljicama

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
Priprema
  • Jabuke ogulite, uklonite sjemenke i narežite na tanke kriške koje odmah nakapajte limunovim sokom. Stavite u mali lonac zajedno sa smeđim šećerom, klinčićem i cimetom i vodom pa poklopljeno lagano kuhajte da jabuke potpuno omekšaju. Maknite s vatre i pirirajte štapnim mikserom.    
  • Jogurt lagano pomiješajte s javorovim sirupom. U čaše ili posudice redajte zobene pahuljice, jogurt i pire od jabuke te završite s malo jogurta i poslužite posuto s malo cimeta. 
  • Ovaj zdrav doručak možete si pripremiti navečer i spremiti u malu staklenku s poklopcem. Ujutro ga možete izvaditi iz hladnjaka i ponijeti sa sobom.                                     

Sastojci / 4 osobe
8 jušnih žlica zobenih pahuljica
2 slađe, srednje velike jabuke
50 g nerafiniranog smeđeg šećera od trskine melase
1 jušna žlica limunova soka
2 jušne žlice javorova sirupa
1/4 čajne žličice mljevenog cimeta
zrno klinčića
4 jogurta 'z bregov Fortia natur
1 dl vode

Vezani proizvodi

'z bregov Fortia natur
 blank