VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Filetino s pjenastim pireom od cikle i celera

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
 
Priprema / 40 min
  • Ciklu, celer i krumpir narežite na kockice pa stavite u malo osoljenu vodu da kuha dok ne omekša.
  • Procijedite, zgnječite u pire i u još vruće umiješajte maslac i zagrijano mlijeko. Začinite sa soli i oprezno dodajte malo češnjaka u prahu.
  • Dok se kuha povrće u zagrijanoj tavi, popecite Filetino sa obje strane do željene boje. Pazite da se ne prepeku jer je to najnježnije pileće meso.
  • Odložite na toplo dok ne završite pire.
 
Posluživanje
Filetino obložite pireom i servirajte sa sezonskom mladom salatom.
 
Savjet
Ovako obložen Filetino možete posipati ribanim sirom i sjemenkama te zapeći u pećnici. 
 
Sastojci / 4 osobe
500 g Filetina Cekin
400 g oguljene cikle
200 g oguljenog celera
2 oguljena krumpira
1 dl mlijeka 'z bregov
2 žlice maslaca
  sol, češnjak u prahu
  malo maslinovog ulja

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm Filetino Classic
 blank