|
Priprema |
|
- Slanutak, maslinovo ulje, sezam, limunov sok i začine stavite u blender i sjeckajte u finu pastu. Po potrebi dolijevajte vode u kojoj se kuhao slanutak.
- Dodajte brašno i po potrebi dodatno začinite pa umijesite kompaktno tijesto. Pustite da kratko odstoji pa oblikujte kuglice veličine trešnje.
- U visokom malom lončiću zagrijte ulje pa pržite okruglice do rumene boje. Vadite ih na ubrus da upiju suvišnu masnoću.
- Lepinje prerežite na pola pa u svakoj od polovica zarežite duboki džep. Zatim lepinje kratko tostirajte na vreloj tavici. Punite ih svježim, opranim i narezanim povrćem, korijanderom, okruglicama od slanutka i umakom od jogurta.
|
|
|
Sastojci |
/ 4 osobe |
300 g |
kuhanog slanutka |
1/2 dl |
vode od kuhanja slanutka |
50 g |
glatkog brašna |
1 čajna žličica |
limunova soka |
2 žlice |
maslinova ulja |
1 žlica |
sjeckanog korijandera |
1/2 čajne žličice |
curryja |
|
sol, papar, češnjak u prahu |
|
čili prah po želji |
1 žlica |
sjemenki sezama |
1/2 l |
ulja za prženje |
|
|