VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Falafel

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
 
Priprema  
  • Slanutak, maslinovo ulje, sezam, limunov sok i začine stavite u blender i sjeckajte u finu pastu. Po potrebi dolijevajte vode u kojoj se kuhao slanutak.
  • Dodajte brašno i po potrebi dodatno začinite pa umijesite kompaktno tijesto. Pustite da kratko odstoji pa oblikujte kuglice veličine trešnje.
  • U visokom malom lončiću zagrijte ulje pa pržite okruglice do rumene boje. Vadite ih na ubrus da upiju suvišnu masnoću.
  • Lepinje prerežite na pola pa u svakoj od polovica zarežite duboki džep. Zatim lepinje kratko tostirajte na vreloj tavici. Punite ih svježim, opranim i narezanim povrćem, korijanderom, okruglicama od slanutka i umakom od jogurta.
 
                       
                                               
 
                                               
 
Sastojci / 4 osobe
         
300 g kuhanog slanutka
1/2 dl            vode od kuhanja slanutka           
50 g          glatkog brašna           
1 čajna žličica limunova soka
2 žlice maslinova ulja
1 žlica sjeckanog korijandera
1/2 čajne žličice curryja
sol, papar, češnjak u prahu
  čili prah po želji
1 žlica sjemenki sezama
1/2 l ulja za prženje
              
 blank