|
Priprema
|
/ 45 min
|
- Stavite u tavu sjemenke suncokreta, usitnjene koštice bundeve i jednu žlicu maslinova ulja.
- Zagrijte lagano tavu da se sjemenke blago poprže.
- Na to izlijte razmućeno jaje sa zobenim pahuljicama.
- Pecite uz stalno miješanje dok jaja ne budu pečena. Ohladite.
- Limunov sok energično mutite mutilicom zajedno sa senfom, prstovetom soli i 5 žlica maslinova ulja.
- Kada se tekućine počinju povezivati i nastane gust preljev, stavite ga još na 10-tak minuta u hladnjak da se ohladi.
- U tanjur za posluživanje stavite prvo rokulu, zatim pureću šunku narezanu na tanke prutiće i zdrobljena pečena jaja.
|
|
Posluživanje
|
Prelijte ohlađenim preljevom, popaprite i poslužite s omiljenim kruhom ili pecivom. |
|
|
Sastojci
|
/ 2 osobe
|
100 g |
rukole ili matovilca |
200 g |
pureće DeLuxe šunke Vindon |
1 žlica |
suncokretovih sjemenki |
1 žlica |
oguljenih bundevinih koštica |
1 žlica |
zobenih pahuljica |
1 |
jaje |
|
sol, papar |
|
maslinovo ulje |
1 žličica |
ljutog senfa |
|
sok od pola limuna |
|
|