|
Priprema |
/ 40 min |
- Filete bile ribe začinite i nakapajte limunovim sokom.
- Blitvu narežite na manje rezance i blanširajte u osoljenoj vodi.
- U zdjelu dodajte sir, ocijeđenu blitvu, usitnjeni filet ribe, jaja, pšeničnu krupicu, nasjeckani peršin i po želji maslinovog ulja. Sve zajedno pomiješajte i začinite te oblikujte u ploške i dobro ohladite.
- Celer narežite na što tanje ploške, a zatim na sitne rezance (vlati) pa pržite u manjoj posudi na jako zagrijanom ulju nekoliko sekundi, zatim prženi celer odložite na papirnati ubrus.
- Ploške pržite u zagrijanom ulju 4 do 5 minuta.
|
|
Posluživanje |
Ploške od ribe i sira poslužita na podlozi od povrća s roštilja (tikvice, patlidžan, paprika, luk), a na vrh stavite prženi celer. |
|
|
Sastojci |
/ 4 osobe |
200 g |
Vivis svježeg krem sira |
300 g |
fileta bijele ribe |
100 g |
blitve |
50 g |
pšenične krupice |
50 g |
korijena celera |
2 |
jaja |
|
sok od 1 limuna |
|
svježe nasjeckani peršin |
|
sol, papar |
|
maslinovo ulje |
|
ulje za prženje |
|
|