VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Čupave ploške od Vivis svježeg krem sira

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema / 40 min
  • Filete bile ribe začinite i nakapajte limunovim sokom.
  • Blitvu narežite na manje rezance i blanširajte u osoljenoj vodi.
  • U zdjelu dodajte sir, ocijeđenu blitvu, usitnjeni filet ribe, jaja, pšeničnu krupicu, nasjeckani peršin i po želji maslinovog ulja. Sve zajedno pomiješajte i začinite te oblikujte u ploške i dobro ohladite.
  • Celer narežite na što tanje ploške, a zatim na sitne rezance (vlati) pa pržite u manjoj posudi na jako zagrijanom ulju nekoliko sekundi, zatim prženi celer odložite na papirnati ubrus.
  • Ploške pržite u zagrijanom ulju 4 do 5 minuta.
Posluživanje
Ploške od ribe i sira poslužita na podlozi od povrća s roštilja (tikvice, patlidžan, paprika, luk), a na vrh stavite prženi celer.

Sastojci / 4 osobe
200 g Vivis svježeg krem sira
300 g fileta bijele ribe
100 g blitve
50 g pšenične krupice
50 g korijena celera
2 jaja

sok od 1 limuna 

svježe nasjeckani peršin
  sol, papar
  maslinovo ulje 

ulje za prženje 

Vezani proizvodi

Vivis svježi krem sir
 blank