VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Crunchy piletina

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje.
 
Priprema
  • Oguljeni  i narezani avokado nakapajte limunovim sokom pa štapnim mikserom usitnite, dodajte kiselo vrhnje, maslinovo ulje i začine. Dobro promiksajte i stavite na hladno.
  • Tijesto narežite na tanke rezance, nožem ili mašinom za tjesteninu. Odmah ih razvucite po stolu po duljini i prekrijte vlažnom krpom.
  • Uzmite po malo razvučenih rezanaca premažite ih bjelanjkom, blago osolite i zatim namotajte oko svakog pojedinog filetino pilećeg prutića.
  • Pržite u dubokom ulju oko 4-5 minuta ili do željene boje, uz povremeno  okretanje.
  • Izvadite štapiće koji su vam koristili za lakše okretanjei poslužite vruće s avokado umakom.
 

 
Sastojci / 4 osobe
Za piletinu:
1 pakiranje Filetina Cekin
300 g tijesta za savijače
2 bjelanjka
  malo soli
  ulje za prženje
 Za umak:
1 avokado
  malo soka od limuna
200 g kiselog vrhnja 'z bregov
  sol, papar, malo usitnjenog korijandra
  2 žlice maslinovog ulja
  2 žlice ljutog umaka od chilli paprike

Vezani proizvodi

Filetino Classic 'z bregov kiselo vrhnje 12% mm
 blank