|
Priprema |
|
- Oguljeni i narezani avokado nakapajte limunovim sokom pa štapnim mikserom usitnite, dodajte kiselo vrhnje, maslinovo ulje i začine. Dobro promiksajte i stavite na hladno.
- Tijesto narežite na tanke rezance, nožem ili mašinom za tjesteninu. Odmah ih razvucite po stolu po duljini i prekrijte vlažnom krpom.
- Uzmite po malo razvučenih rezanaca premažite ih bjelanjkom, blago osolite i zatim namotajte oko svakog pojedinog filetino pilećeg prutića.
- Pržite u dubokom ulju oko 4-5 minuta ili do željene boje, uz povremeno okretanje.
- Izvadite štapiće koji su vam koristili za lakše okretanjei poslužite vruće s avokado umakom.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
Za piletinu: |
1 pakiranje |
Filetina Cekin |
300 g |
tijesta za savijače |
2 |
bjelanjka |
|
malo soli |
|
ulje za prženje |
Za umak: |
1 |
avokado |
|
malo soka od limuna |
200 g |
kiselog vrhnja 'z bregov |
|
sol, papar, malo usitnjenog korijandra |
|
2 žlice maslinovog ulja |
|
2 žlice ljutog umaka od chilli paprike |
|
|