NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Crostini s pilećim jetrima

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 
Priprema / 45 min
  • Jetra očistite od žilica te ih pecite u nauljenoj tavi oko 3 minute sa svake strane.
  • Odložite na toplo i pospite solju i paprom. U tavu dodajte maslac i kad se rastopi, na srednje jakoj vatri popecite ploške luka dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Prelijte vinom i osolite i popaprite po želji.
  • Kad zavri, kuhajte 2-3 minute ili dok sva tekućina ne ispari.
Posluživanje
Jetra složite na hrskavi kruh i prekrijte lukom.

Savjet
Ako volite ljuto, po luku još pospite nasjeckane ljute papričice ili čili u prahu.
Sastojci / 4 osobe
400 g pilećih jetara Cekin
3 velika luka narezana na ploške
2 žlice maslaca 'z bregov
0,5 dl prošeka ili nekog poluslatkog vina 
  sol, crni mljeveni papar 
Sastojci za posluživanje:
Kriške kruha pečene na tavi ili roštilju

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Pileća jetra sa srcem
 blank