|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Od omekšanog maslaca i ostalih sastojaka umijesite tijesto. Ostavite ga na hladnom da odstoji petnaestak minuta.
- Višnje ocijedite te zatim 2/3 soka pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Zagrijte tu tekućinu do vrenja.
- Prašak za puding pomiješajte s preostalim sokom i žumanjkom te oprezno ulijte, uz stalno miješanje, u vreli sok. Kuhajte dok se ne zgusne i zatim u tu smjesu dodajte višnje.
- Razvaljajte polovicu tijesta i njime obložite kalup za tortu ili kiš. Drugu polovicu tijesta razvaljajte i kalupom izrežite srca (veličine klasičnih keksića).
- Stavite peći u pećnicu na temperaturi od oko 180 ºC otprilike pet minuta.
- Izvadite tijesto te ga odmah premažite smjesom od višanja koju prvo obložite narezanim jagodamai zatim srcima od tijesta.
- Vratite u pećnicu i na istoj temperaturi pecite još 15-20 minuta ili do željene boje.
|
|
|
Sastojci
|
|
Za tijesto: |
380 g |
oštrog brašna |
125 g |
maslaca 'z bregov |
1 |
bjelanjak
|
1 žlica |
kiselog vrhnja 'z bregov |
|
prstovet soli |
Za punjenje: |
500 g |
kompota od višanja bez koštica |
1 paketić |
praška za puding od vanilije (40 g) |
7 |
žlica šećera |
1 |
vanilin šećer |
1 |
žumanjak |
400 g |
jagoda |
|
|