LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Crostata s jagodama

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 60 min
  • Od omekšanog maslaca i ostalih sastojaka umijesite tijesto. Ostavite ga na hladnom da odstoji petnaestak minuta.
  • Višnje ocijedite te zatim 2/3 soka pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Zagrijte tu tekućinu do vrenja.
  • Prašak za puding pomiješajte s preostalim sokom i žumanjkom te oprezno ulijte, uz stalno miješanje, u vreli sok. Kuhajte dok se ne zgusne i zatim u tu smjesu dodajte višnje.
  • Razvaljajte polovicu tijesta i njime obložite kalup za tortu ili kiš. Drugu polovicu tijesta razvaljajte i kalupom izrežite srca (veličine klasičnih keksića).
  • Stavite peći u pećnicu na temperaturi od oko 180 ºC otprilike pet minuta.
  • Izvadite tijesto te ga odmah premažite smjesom od višanja koju prvo obložite narezanim jagodamai zatim srcima od tijesta.
  • Vratite u pećnicu i na istoj temperaturi pecite još 15-20 minuta ili do željene boje.

Sastojci
Za tijesto:
380 g oštrog brašna
125 g maslaca 'z bregov
1 bjelanjak
1 žlica kiselog vrhnja 'z bregov

prstovet soli
 Za punjenje:
500 g  kompota od višanja bez koštica 
1 paketić  praška za puding od vanilije (40 g) 
7 žlica šećera 
vanilin šećer 
1 žumanjak
400 g  jagoda 

 blank