|
Priprema
|
/ 50 min
|
- Na brašnom posutoj radnoj plohi razvaljajte lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje.
- Dno kalupa obložite tijestom, izbodite ga vilicom i odozgo poslažite marelice.
- U metalnoj posudi električnim mikserom smiksajte jaja s vrhnjem za kuhanje, šećerom, naribanom limunovom koricom i rumom. To smjesom prelijte marelice.
- Pecite u pećnici na 160ºC oko 40 minuta.
- Crostatu premažite džemom od marelica.
|
|
|
Sastojci
|
|
(za kalup veličine 20x30 cm) |
500 g |
lisnatog tijesta |
600 g |
marelica iz kompota (ocijeđenih) |
4 |
jaja |
200 ml |
vrhnja za kuhanje
'z bregov |
100 g |
šećera |
1 |
limun |
20 ml |
ruma |
50 g |
džema od marelica |
|
|