LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Crostata od marelica

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli? Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 50 min
  • Na brašnom posutoj radnoj plohi razvaljajte lisnato tijesto na veličinu kalupa za pečenje.
  • Dno kalupa obložite tijestom, izbodite ga vilicom i odozgo poslažite marelice.
  • U metalnoj posudi električnim mikserom smiksajte jaja s vrhnjem za kuhanje, šećerom, naribanom limunovom koricom i rumom. To smjesom prelijte marelice.
  • Pecite u pećnici na 160ºC oko 40 minuta.
  • Crostatu premažite džemom od marelica.

Sastojci
(za kalup veličine 20x30 cm)
500 g lisnatog tijesta
600 g marelica iz kompota (ocijeđenih)
4 jaja
200 ml vrhnja za kuhanje
'z bregov
100 g šećera
1 limun
20 ml ruma
50 g džema od marelica

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za kuhanje
 blank