|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Jaja i šećer miksajte dok se ne zapjene.
- U tu smjesu oprezno umiješajte brašno i prašak za pecivo te žlicu po žlicu Iso sporta.
- Biskvitnu smjesu ulijte u uljem namazan i pobrašnjen lim za pečenje i pecite u pećnici na temperaturi od 185ºC oko 12-15 minuta.
- Ostavite biskvit da se ohladi pa ga ravnomjerno prelijte s 1 dl cole.
- Mljevene kekse prelijte colom.
- Omekšali maslac i šećer miksajte najvećom brzinom te kad se zapjeni u to umiješajte orahe i smjesu keksa i cole.
- Premažite ohlađeni biskvit tom kremom i premažite sve čokoladnom glazurom.
|
|
Posluživanje
|
Poslužite dobro ohlađeno, narezano na kocke, s tučenom vrhnjem za šlag
'z bregov. |
|
|
Sastojci
|
|
(za lim za kolače 20x40 cm) |
Za biskvit |
4 |
jaja |
4 žlice |
šećera |
1 |
prašak za pecivo |
4 žlice |
Vindi Iso sporta |
Za preljev |
1 dl |
Vindi cole |
Za kremu |
3 dl |
Vindi cole |
300 g |
mljevenih keksa s maslacem |
250 g |
maslaca
'z bregov |
200 g |
mljevenih oraha |
150 g |
šećera u prahu |
|
naribana korica od pola limuna |
200 g |
čokoladne glazure |
|
|