LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Čokoladne polusfere s borovnicama i Bovi Freshom

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema
  • Bovi Fresh, vrhnje za šlag, šećer u prahu, limunov sok i koricu smiksajte u finu smjesu bez grudica. Silikonske kalupe za polusfere promjera 6 cm premažite otopljenom čokoladom u tankom sloju pomoću silikonskog kista. Ostavite da se stegne pa dodajte još jedan sloj. Stavite na hladno da se čokolada stegne. Od biskvitne kore izrežite 12 krugova promjera 2 cm. 
  • Borovnice i šećer stavite u tavicu. Zgnječite ih i ostavite da smjesa provri tako da se sav šećer otopi. Ohladite i protisnite kroz cjedilo sa sitnim rupicama.
  • Odvojite tri žlice sirne smjese i pomiješajte ih s dva lista otopljene želatine. Dobro promiješajte i ulijte po žlicu kreme u svaki od šest kalupa. Utisnite zatim u kremu po jedan krug čokoladnog biskvita. Stavite u hladnjak da se smjesa u kalupima stegne. 
  • Za to vrijeme ostatku prve kreme dodajte još tri žlice sirne smjese, dvije žlice sirupa od borovnice i dva otopljena lista želatine. Ako se krema prenaglo steže, zagrijte smjesu na nekoliko sekundi u mikrovalnoj pećnici. Ulijte u kalupe po dvije žlice drugog sloja kreme. Utisnite u kalupe ostatak okruglih biskvita i stavite hladiti da se smjesa u kalupima stegne.
  • U ostatak kreme dodajte još tri žlice sirne smjese, dvije žlice sirupa i posljednja dva lista otopljene želatine. Tom smjesom do vrha napunite kalupe. Ohladite polusfere tako da se dobro stegnu i izvadite ih iz kalupa. Poslužite s malo sirupa od borovnice koji vam je preostao. 

Sastojci / 6 osoba
1 gotova čokoladna biskvitna torta
100 g tamnije čokolade za kuhanje
1 Bovi Fresh
100 g svježih ili smrznutih borovnica
50 g šećera
300 ml vrhnja za šlag 'z bregov
1 žličica  limunova soka

malo limunove korice
150 g šećera u prahu
6 listića želatine

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm Bovi Fresh
 blank