|
Priprema
|
|
- Rastopite na pari čokoladu i umiješajte mljeveni čili.
- Smiksajte čvrst šlag od vrhnja, šećera i šlagfiksa u koji (miksajući) dodajte otopljenu mlaku čokoladu. Ostavite 2 žlice šlaga za dekoraciju.
- Kekse sitno zdrobite. U kriglu slažite redom kekse koje poškropite rumom i čokoladnu pjenu s čilijem.
- Na kraju ukrasite šlagom, čilijem i listićem metvice.
|
|
|
Sastojci
|
/ za 1 desert |
3 dl |
vrhnja za šlag 'z bregov |
30 g |
šećera u prahu |
1 |
učvršćivač za šlag |
200 g |
tamne čokolade |
1/4 čajne žličice |
svježe mljevenog čilija |
50 ml |
bijelog ruma Bacardi |
30 g |
čokoladnih keksa Gran Cereale |
|
|