|
Priprema
|
|
- Za biskvit pjenasto izmiksajte žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom.
- Uz stalno miješanje, na pari otopite maslac sa čokoladom. Dodajte pjeni od žumanjaka i šećera pa lagano ručno sjedinite.
- Bjelanjke izmiksajte u čvrsti šlag pa mu dodajte brašno i još kratko miksajte da se sjedini. Snijeg potom lagano umiješajte u prvu smjesu pa ulijte u silikonske kalupe.
- Pecite 10 min. na 190 ºC. Dobro ohladite pa izvadite iz kalupa.Potom iz svake polukuglice pažljivo žlicom izvadite sredinu.
- Smrznute otkoštene višnje pomiješajte sa šećerom i sjeckalicom ili štapnim mikserom fino sameljite. Stavite u plastičnu posudicu i zamrznite.
- Zavrijte kokosovo mlijeko s polovicom mlijeka, šećerom i vanilin šećerom. U drugu polovicu mlijeka umutite prašak za puding, brašno i rum pa ukuhajte u mlijeko.
- Uz stalno miješanje kuhajte par minuta. Maknite s vatre pa umiješajte kokos. Posudu s kremom poklopite i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
- Omekšali maslac mikserom pjenasto izmiksajte. Maslac i kremu sjedinite tek kad su oboje sobne temperature.
- Dobivenom kremom punite udubljenja u biskvitnim polukuglama.
- Izvadite smrznuti pire od višanja i razlomite ga na komade. Utisnite ga u kremu jedne polukugle i spojite u kuglu drugom polovicom.
- Stavite u hladnjak da se krema dobro stisne (najmanje 1 h). Otopite čokoladu s uljem. Kugle uvaljajte prvo u čokoladu pa zatim u kokos.
|
|
|
Sastojci
|
|
Za biskvit: |
3 |
jaja
|
50 g |
šećera |
30 g |
glatkog brašna |
1 |
vanilin šećer |
130 g |
čokolade |
130 g |
maslaca 'z bregov |
Za kremu: |
3 dl |
kokosovog mlijeka |
2 dl |
mlijeka 'z bregov |
4 žlice |
šećera |
1 |
vanilin šećer |
2 žlice |
glatkog brašna |
1 |
prašak za puding od vanilije |
2 žlice |
ruma |
30 g |
kokosa |
200 g |
maslaca 'z bregov |
Za srce od višanja: |
100 g |
otkoštenih smrznutih višanja |
30 g |
šećera |
250 g |
čokolade |
1/2 dl |
ulja |
|
kokos za uvaljati |
|
|