LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Choco Coco okruglice sa srcem od višnje

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema  
  • Za biskvit pjenasto izmiksajte žutanjke sa šećerom i vanilin šećerom.
  • Uz stalno miješanje, na pari otopite maslac sa čokoladom. Dodajte pjeni od žumanjaka i šećera pa lagano ručno sjedinite.
  • Bjelanjke izmiksajte u čvrsti šlag pa mu dodajte brašno i još kratko miksajte da se sjedini. Snijeg potom lagano umiješajte u prvu smjesu pa ulijte u silikonske kalupe.
  • Pecite 10 min. na 190 ºC. Dobro ohladite pa izvadite iz kalupa.Potom iz svake polukuglice pažljivo žlicom izvadite sredinu.
  • Smrznute otkoštene višnje pomiješajte sa šećerom i sjeckalicom ili štapnim mikserom fino sameljite. Stavite u plastičnu posudicu i zamrznite.
  • Zavrijte kokosovo mlijeko s polovicom mlijeka, šećerom i vanilin šećerom. U drugu polovicu mlijeka umutite prašak za puding, brašno i rum pa ukuhajte u mlijeko.
  • Uz stalno miješanje kuhajte par minuta. Maknite s vatre pa umiješajte kokos. Posudu s kremom poklopite i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
  • Omekšali maslac mikserom pjenasto izmiksajte. Maslac i kremu sjedinite tek kad su oboje sobne temperature.
  • Dobivenom kremom punite udubljenja u biskvitnim polukuglama.
  • Izvadite smrznuti pire od višanja i razlomite ga na komade. Utisnite ga u kremu jedne polukugle i spojite u kuglu drugom polovicom.
  • Stavite u hladnjak da se krema dobro stisne (najmanje 1 h). Otopite čokoladu s uljem. Kugle uvaljajte prvo u čokoladu pa zatim u kokos.
 
                       
                       
 
                       
             
 
Sastojci
           
    Za biskvit:            
3 jaja      
50 g šećera
30 g glatkog brašna
1 vanilin šećer
130 g čokolade
130 g maslaca 'z bregov
 Za kremu:
3 dl kokosovog mlijeka
2 dl mlijeka 'z bregov
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice glatkog brašna
1 prašak za puding od vanilije
2 žlice ruma
30 g kokosa
200 g maslaca 'z bregov
 Za srce od višanja:
100 g otkoštenih smrznutih višanja
30 g šećera
250 g čokolade
1/2 dl ulja
  kokos za uvaljati
            

Vezani proizvodi

'z bregov svježe mlijeko 3,2% mm 'z bregov maslac
 blank