|
Priprema
|
/ 90 min
|
- Kekse sameljite te ih pomiješajte s rastopljenim maslacem.
- Dno kalupa za tortu obložite smjerom keksa i dobro ih pritisnite da se formira tanka kompaktna podloga.
- Jaja umiješajte u sir te polako dodajte ostale sastojke za nadjev i dobro izmiješajte.
- Nadjev ravnomjerno rasporedite po podlozi u kalupu i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 160ºC.
- Pecite najviše 1 sat.
- Tortu izvadite iz pećnice, ohladite je na sobnu temperaturu i zatim stavite u hladnjak na 12 sati da očvrsne i dobije prepoznatljivu kremastu strukturu.
|
|
Posluživanje
|
Tortu tek prije posluživanja izvadite iz kalupa i premažite tučenim slatkim vrhnjem uz dodatak šećera i učvršćivača.
|
|
Savjet
|
Kalup za tortu s donje strane obložite aluminijskom folijom prije pečenja ili stavite na plitki tanki lim za pečenje kako biste spriječili da vam i male količine masnoće koje bi mogle kapati iz kalupa ne zagore u pečnici. |
|
|
Sastojci
|
|
(za kalup promjera 24 cm) |
Za tijesto |
250 g |
keksa speculacius (ili sličnih tamnih) |
125 g |
maslaca
'z bregov |
Za nadjev |
800 g |
Vivis svježeg krem sira |
200 g |
šećera |
2 |
vanilin šećera |
4 |
jaja |
20 g |
praška za puding od vanilije |
Za serviranje |
200 ml |
vrhnja za šlag
'z bregov |
50 g |
šećera u prahu |
1 paketić |
učvršćivača za šlag (šlagfix ili kremfix) |
|
|