LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Cheesecake superior

Ako još niste probali Vivis Cheesecake Superior, usudimo se reći da još niste probali Cheesecake!
Priprema / 90 min
  • Kekse sameljite te ih pomiješajte s rastopljenim maslacem.
  • Dno kalupa za tortu obložite smjerom keksa i dobro ih pritisnite da se formira tanka kompaktna podloga.
  • Jaja umiješajte u sir te polako dodajte ostale sastojke za nadjev i dobro izmiješajte.
  • Nadjev ravnomjerno rasporedite po podlozi u kalupu i stavite peći u pećnicu prethodno zagrijanu na 160ºC.
  • Pecite najviše 1 sat.
  • Tortu izvadite iz pećnice, ohladite je na sobnu temperaturu i zatim stavite u hladnjak na 12 sati da očvrsne i dobije prepoznatljivu kremastu strukturu.
Posluživanje
Tortu tek prije posluživanja izvadite iz kalupa i premažite tučenim slatkim vrhnjem uz dodatak šećera i učvršćivača.

Savjet
Kalup za tortu s donje strane obložite aluminijskom folijom prije pečenja ili stavite na plitki tanki lim za pečenje kako biste spriječili da vam i male količine masnoće koje bi mogle kapati iz kalupa ne zagore u pečnici.
Sastojci
(za kalup promjera 24 cm)
Za tijesto
250 g keksa speculacius (ili sličnih tamnih)
125 g maslaca
'z bregov
Za nadjev
800 g Vivis svježeg krem sira
200 g šećera
2 vanilin šećera
4 jaja
20 g praška za puding od vanilije
Za serviranje
200 ml vrhnja za šlag
'z bregov
50 g šećera u prahu
1 paketić učvršćivača za šlag (šlagfix ili kremfix)

Vezani proizvodi

'z bregov vrhnje za šlag 36% mm Vivis svježi krem sir 'z bregov maslac
 blank