LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Cheesecake čokoladne praline

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema / 60 min
  • Fine čokoladne praline punjene 'z bregov svježim sirom slatko su osvježenje koje će vam uljepšati dan, bez obzira kako je počeo! 
  • Rasporedite tu smjesu u četvrtasti lim za pečenje (ili vatrostalni pekač) veličine oko 15x22 cm koji ste obložili papirom za pečenje ili premazali maslacem.
  • Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na  170 °C oko 25 minuta.
  • Ostavite kolač u toploj pećnici neka se polako hladi. Zatim ga izvadite i ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
  • Hladni sirni ''nadjev'' narežite na kocke i umačite u mlaku glazuru. Ostavite kocke da se prvo ohlade na rešetki na sobnoj temperaturi, a tek onda u hladnjaku.
 
Posluživanje
Ohlađene kocke možete staviti u ukrasne papirnate košarice ili poslužiti kao mini desert svakome na tanjuru u kombinaciji s umakom od šumskog voća i tučenim slatkim vrhnjem 'z bregov.
 

 
Sastojci / 16-20 pralina 
1 svježi sir u sirnoj marami 'z bregov
4 jaja
20 g škrobnog praha (gustina ili gusnela)
250 g šećera
1 žlica arome vanilije
  naribana korica od jednog limuna
  maslac 'z bregov za premazivanje
oko 200 g čokoladne glazure

Vezani proizvodi

'z bregov varaždinski svježi sir u sirnoj marami  'z bregov maslac
 blank