|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Fine čokoladne praline punjene 'z bregov svježim sirom slatko su osvježenje koje će vam uljepšati dan, bez obzira kako je počeo!
- Rasporedite tu smjesu u četvrtasti lim za pečenje (ili vatrostalni pekač) veličine oko 15x22 cm koji ste obložili papirom za pečenje ili premazali maslacem.
- Pecite u pećnici prethodno zagrijanoj na 170 °C oko 25 minuta.
- Ostavite kolač u toploj pećnici neka se polako hladi. Zatim ga izvadite i ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
- Hladni sirni ''nadjev'' narežite na kocke i umačite u mlaku glazuru. Ostavite kocke da se prvo ohlade na rešetki na sobnoj temperaturi, a tek onda u hladnjaku.
|
|
Posluživanje
|
Ohlađene kocke možete staviti u ukrasne papirnate košarice ili poslužiti kao mini desert svakome na tanjuru u kombinaciji s umakom od šumskog voća i tučenim slatkim vrhnjem 'z bregov.
|
|
|
Sastojci
|
/ 16-20 pralina |
1 |
svježi sir u sirnoj marami 'z bregov |
4 |
jaja |
20 g |
škrobnog praha (gustina ili gusnela) |
250 g |
šećera |
1 žlica |
arome vanilije |
|
naribana korica od jednog limuna |
|
maslac 'z bregov za premazivanje |
oko 200 g |
čokoladne glazure |
|
|