UŽITAK ZA SVE

Tražite nešto lagano, zdravo i fino?

Vaša potraga je upravo završila jer smo za sve moderne gurmane, uvijek oprezne po pitanju zdravlja i vitke linije, osmislili savršene recepte za lagana jela, koja sadrže idealan omjer nutritivnih i hedonističkih vrijednosti!

Carpaccio od hobotnice

Proizvodnja zdravih i laganih prehrambenih namirnica upravo je ono po čemu je Vindija poznata - stoga, ukoliko želite savjete kako pripremiti bogato, a istovremeno vrijedno jelo, na pravoj ste adresi!
 
Priprema / 40 min
  • Prethodno zaleđenu hobotnicu odledite, očistite pa kuhajte u vodi dok ne omekša, pustite hobotnicu da se hladi u loncu do sobne temperature. Metalni kalup za kruh ili neki drugi sličnog oblika prekrijte prijanjajućom folijom. 
  • Hobotnicu izvadite iz vode, razrežite krakove, pa slažite u kalup, zatvorite folijom i opteretite težim predmetom da se dobro stisne. Hobotnicu ostavite u hladnjaku minimalno 24 sata. 
  • Hobotnicu režite nožem ili uz pomoć mesoreznice na što tanje ploške i slažite na tanjur(radi lakšeg rezanje hobotnicu prije stavite u zamrzivač na 30 minuta. Narezanu hobotnicu premažite emulzijom maslinovog ulja i limunovog soka, osolite i popaprite.
  • Po hobotnici rasporedite klice i sir narezan na tanke ploške i poslužite.
 

 
Sastojci / 4 osobe
1 hobotnica (1-1,5 kg)
40 g alfa - alfa klica
40 g klica rotkvice
30 g sira Caprodura
1 dl maslinovog ulja
  sok od pola limuna
  sol, bijeli papar

 
 
 
 
 
 
 
 

Vezani proizvodi

Caprodur
 blank