|
Priprema
|
/ 60 min
|
- Sve za cannole osim ulja i bjelanjka pomiješajte i zamijesite u glatko, čvrsto tijesto.
- Stavite ga u vrećicu i zatim u hladnjak na oko pola sata da odstoji.
- Tijesto razvaljajte na debljinu od oko 2 mm i narežite na kvadrate oko 7 cm.
- Savijte po dva kuta kvadrata oko valjčića i dobro ih zalijepite bjelanjkom.
- Pržite cannole u vrućem ulju (190ºC) u fritezi ili u dubljem uskm lončiću po nekoliko komada, okrećući ih da dobiju zlatno smeđu boju sa svih strana.
- Dobro ocijedite na kuhinjskom papiru i još tople skinite s valjčića lagano ih zakrećući.
- Punite ohlađene cannole sirnom smjesom i poslužite posute šećerom u prahu.
|
|
Posluživanje
|
Cannole poslužiti svježe napunjene kako bi zadržali hrskavost, a krajeve im možete "umočiti" u nasjeckane pistacije ili kandirano usitnjeno voće.
|
|
Savjet
|
Izvorno, cannole su sicilijanske domaćice motale oko narezanih drvenih valjčića pa čak i drške metle, te pržile u vrućoj masti. |
|
|
Sastojci
|
|
Za cannole |
150 g |
glatkog brašna |
50 g |
maslaca
'z bregov |
1 |
žumanjak |
0,5 dl |
vina marsale ili prošeka |
20 g |
vanilin šećera |
1 |
žličica za espresso (najmanja) kakaa |
|
na vrh noža cimeta i soli |
1 |
bjelanjak |
|
ulje za prženje |
Za nadjev |
400 g |
Vivis svježeg krem sira |
150 g |
šećera u prahu |
|
malo naribane narančine korice |
Potrebno još |
|
valjčići promjera 1,5 - 2 cm, metalni ili drveni (kao za šaumrole) |
|
šećer u prahu za posipanje |
|
|