LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Cannoli sa Sicilije

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
Priprema / 60 min
  • Sve za cannole osim ulja i bjelanjka pomiješajte i zamijesite u glatko, čvrsto tijesto.
  • Stavite ga u vrećicu i zatim u hladnjak na oko pola sata da odstoji.
  • Tijesto razvaljajte na debljinu od oko 2 mm i narežite na kvadrate oko 7 cm.
  • Savijte po dva kuta kvadrata oko valjčića i dobro ih zalijepite bjelanjkom.
  • Pržite cannole u vrućem ulju (190ºC) u fritezi ili u dubljem uskm lončiću po nekoliko komada, okrećući ih da dobiju zlatno smeđu boju sa svih strana.
  • Dobro ocijedite na kuhinjskom papiru i još tople skinite s valjčića lagano ih zakrećući.
  • Punite ohlađene cannole sirnom smjesom i poslužite posute šećerom u prahu.
Posluživanje
Cannole poslužiti svježe napunjene kako bi zadržali hrskavost, a krajeve im možete "umočiti" u nasjeckane pistacije ili kandirano usitnjeno voće.

Savjet
Izvorno, cannole su sicilijanske domaćice motale oko narezanih drvenih valjčića pa čak i drške metle, te pržile u vrućoj masti.
Sastojci
(za 15 do 20 kom)
Za cannole
150 g glatkog brašna
50 g maslaca
'z bregov
žumanjak
0,5 dl vina marsale ili prošeka
20 g vanilin šećera
žličica za espresso (najmanja) kakaa

na vrh noža cimeta i soli
bjelanjak
  ulje za prženje
Za nadjev
400 g Vivis svježeg krem sira
150 g šećera u prahu

malo naribane narančine korice
Potrebno još

valjčići promjera 1,5 - 2 cm, metalni ili drveni (kao za šaumrole)

šećer u prahu za posipanje

Vezani proizvodi

'z bregov maslac Vivis svježi krem sir
 blank