VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Cannelloni s Mileramom i puretinom

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
 
Priprema / 90 min
  • Popržite luk na malo maslaca da postane staklast, dodajte mljevenu puretinu i još kratko popržite i prelijte s 2 dl vode.
  • Kad sva tekućina ispari, pospite brašnom, kratko popržite i prelijte pireom od rajčica. Začinite solju, paprom i origanom po želji.
  • U djelomično ohlađen umak umutite 200 g milerama i malo muškatnog oraščića te 100 g sira.
  • Punite sirove cannellone i slažite ih u vatrostalnu posudu ili metalni lim za pečenje premazan maslacem.
  • Ostatak punjenja prelijte po cannellonima, sve premažite ostatkom milerama i pospite preostalim sirom.
  • Pecite u pećnici zagrijanoj na 180ºC, 40 - 50 minuta. 
 
Savjet
Taj nadjev možete upotrijebiti i uz tjesteninu za lazanje.
 
Sastojci / 4 osobe
300 g cannellona (tjestenine)
350 g Milerama
'z bregov
250 g mljevene puretine Vindon
1 žlica sitno nasjeckanog luka
250 g  pirea od rajčice
2 žlice brašna
250 g ribanog sira Caprodur

sol, papar, origano, muškatni oraščić
  malo maslaca
'z bregov

Vezani proizvodi

Pureće mljeveno meso 'z bregov maslac 'z bregov mileram 22% mm, 30% mm Caprodur
 blank