|
Priprema
|
/ 90 min
|
- Popržite luk na malo maslaca da postane staklast, dodajte mljevenu puretinu i još kratko popržite i prelijte s 2 dl vode.
- Kad sva tekućina ispari, pospite brašnom, kratko popržite i prelijte pireom od rajčica. Začinite solju, paprom i origanom po želji.
- U djelomično ohlađen umak umutite 200 g milerama i malo muškatnog oraščića te 100 g sira.
- Punite sirove cannellone i slažite ih u vatrostalnu posudu ili metalni lim za pečenje premazan maslacem.
- Ostatak punjenja prelijte po cannellonima, sve premažite ostatkom milerama i pospite preostalim sirom.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 180ºC, 40 - 50 minuta.
|
|
Savjet
|
Taj nadjev možete upotrijebiti i uz tjesteninu za lazanje. |
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
300 g |
cannellona (tjestenine) |
350 g |
Milerama
'z bregov |
250 g |
mljevene puretine Vindon |
1 žlica |
sitno nasjeckanog luka |
250 g |
pirea od rajčice |
2 žlice |
brašna |
250 g |
ribanog sira Caprodur |
|
sol, papar, origano, muškatni oraščić |
|
malo maslaca
'z bregov |
|
|