|
Priprema
|
/ 45 min
|
- Od omekšanog maslaca i ostalih sastojaka umijesite tijesto. Ostavite ga na hladnom da odstoji 15-ak minuta.
- Razvaljajte tijesto i njime obložite kalup za tortu ili kiš promjera oko 22 cm.
- Stavite peći u pećnicu na temperaturi od oko 200 °C otprilike osam minuta.
- Izvadite tijesto te ga odmah obložite ploškama camemberta, rajčicama i pokapajte maslinovim uljem.
- Vratite u pećnicu i na istoj temperaturi pecite još pet-šest minuta ili do željene boje.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 osobe
|
Za tijesto: |
200 g |
oštrog brašna |
65 g |
maslaca 'z bregov |
1 žlica |
mljevenih oraha ili badema |
1 |
žumanjak |
1 mala žličica |
kiselog vrhnja 'z bregov |
|
prstovet soli |
Za punjenje: |
1 |
camembert Vindija (250 g) |
200 g |
mini rajčica (cherry) |
2 žlice |
maslinova ulja |
|
|