VINDON GMO-FREE BOŽIĆNA PURICA

Pred nama su božićni blagdani, dani u kojima se posebno slavi obiteljsko zajedništvo.
Uz to posebno blagdansko razdoblje veže se niz tradicionalnih običaja koje svijet njeguje još od davnina. 
Podsjećamo vas na nezaobilazan simbol svečanoga blagdanskog objeda – božićnu puricu i
otkrivamo kako je savršeno pripremiti i uljepšati blagdanski doživljaj.

https://www.youtube.com/watch?v=JudPEaoKhyw

Ostali recepti

Camembert tart s rajčicama

Servirajte na stol jelo koje će vaši gosti pamtiti i uz malu pomoć naše kuharice pokažite im tko je pravi gospodar kuhinje. 
Priprema / 45 min
  • Od omekšanog maslaca i ostalih sastojaka umijesite tijesto. Ostavite ga na hladnom da odstoji 15-ak minuta. 
  • Razvaljajte tijesto i njime obložite kalup za tortu ili kiš promjera oko 22 cm. 
  • Stavite peći u pećnicu na temperaturi od oko 200 °C otprilike osam minuta.
  • Izvadite tijesto te ga odmah obložite ploškama camemberta, rajčicama i pokapajte maslinovim uljem.
  • Vratite u pećnicu i na istoj temperaturi pecite još pet-šest minuta ili do željene boje.

Sastojci / 4 osobe
Za tijesto:
200 g oštrog brašna
65 g maslaca 'z bregov
1 žlica mljevenih oraha ili badema
1  žumanjak
1 mala žličica kiselog vrhnja 'z bregov

prstovet soli
Za punjenje: 
1 camembert Vindija (250 g)
200 g mini rajčica (cherry)
2 žlice maslinova ulja

 blank