|
Priprema
|
|
- Kvasac rastopite u vrhnju, dodajte šećer i otopljeni maslac pa u sve umiješajte brašno i sol. Zamijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji 15 minuta.
- Ponovo ga promijesite i omotano u pamučnu krpu ili gazu stavite u veliku posudu napunjenu hladnom vodom (neka bude prekriveno vodom uz dovoljno prostora da se tijesto može dizati).
- Nakon najmanje dva sata tijesto izvadite i podijelite na pobrašnjenoj dasci ili stolu na tri dijela. Svaki dio razvaljajte kuhinjskim valjkom u okrugli mlinac pa ga, poput pice, razrežite na 6 – 8 trokuta.
- Na svaki trokut stavite žličicu čokoladnog namaza i formirajte kuglice te ih slažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Ostavite da se diže još 10 minuta. Škarama ''uštipnite'' zečje uši i napravite rupice za oči pa zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C oko 12 – 14 minuta ili do željene boje.
|
|
Savjet
|
Kuglice možete puniti džemom i zatim ih pečene uvaljati u šećer u prahu.
|
|
|
Sastojci
|
|
500 g |
glatkog brašna |
40 g |
svježeg kvasca |
200 g |
maslaca 'z bregov |
200 g |
kiselog mlijeka 'z bregov |
4 žlice |
šećera |
7 g |
soli |
|
čokoladni namaz za punjenje |
|
|