LA DOLCE VITA

Konkretan dio obroka ste obavili, a sada slijedi desert…

Iz naše bogate kolekcije mliječnih poslastica izabrali smo najbolje za recepte koji će vas uvesti u raj za sladokusce.

Mmmmljac!

Ostali recepti

Bunny buns s čokoladom

Želite pripremiti ukusnu savijaču, okruglice na češki način ili neku drugu poslasticu, a ni sami ne znate gdje biste počeli?
Rješenja  potražite u Vindijinoj "slatkoj" kuharici!
 
Priprema
  • Kvasac rastopite u vrhnju, dodajte šećer i otopljeni maslac pa u sve umiješajte brašno i sol. Zamijesite glatko tijesto i ostavite da odstoji 15 minuta. 
  • Ponovo ga promijesite i omotano u pamučnu krpu ili gazu stavite u veliku posudu napunjenu  hladnom vodom (neka bude prekriveno vodom uz dovoljno prostora da se tijesto može dizati).
  • Nakon najmanje dva sata tijesto izvadite i podijelite na pobrašnjenoj dasci ili stolu na tri dijela. Svaki dio razvaljajte kuhinjskim valjkom u okrugli mlinac pa ga, poput pice, razrežite na 6 – 8 trokuta.
  • Na svaki trokut stavite žličicu čokoladnog namaza i formirajte kuglice te ih slažite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje. 
  • Ostavite da se diže još 10 minuta. Škarama ''uštipnite'' zečje uši i napravite rupice za oči pa zatim pecite u pećnici zagrijanoj na 210 °C oko 12 – 14 minuta ili do željene boje.
 
Savjet
Kuglice možete puniti džemom i zatim ih pečene uvaljati u šećer u prahu. 
 
Sastojci
500 g glatkog brašna
40 g svježeg kvasca
200 g maslaca 'z bregov
200 g kiselog mlijeka 'z bregov
4 žlice šećera
7 g soli
  čokoladni namaz za punjenje

Vezani proizvodi

Kiselo mlijeko 3,2% mm 'z bregov maslac
 blank