NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Bruskete zapečene sa sirom Caprilom

Bruskete s sirom od kozjeg mlijeka, maslinovim uljem te svježim povrćem: savršeno predjelo za poslijepodnevnu užinu.

Priprema / 15 min
  • Kruh kratko popecite u tavi ili u tosteru s obje strane i još vruć natrljajte češnjakom.
  • Obložite ga kriškama Caprila i pecite u pećnici na 220 °C na gornjoj prečki toliko dugo da se sir počinje topiti.
  • Salatu začinite maslinovim uljem s nekoliko kapi limunova soka.
Posluživanje
Zapečeni kruh odmah iz pećnice stavite na tanjur te pospite pistacijama i začinjenom salatom.                         

Sastojci /1 osoba                         
2 kriške tamnog kruha
1 češanj češnjaka
2 – 3 žlice maslinova ulja
1 manja zdjelica mlade zelene salate, matovilca, špinata ili blitve
malo soka od limuna
1 žlica grubo usitnjenih pistacija
1 komad sira Caprilo

Vezani proizvodi

Caprilo
 blank