|
Priprema |
/ 20 min |
- Kistom namažite kruh maslinovim uljem. Popecite ga u tavi ili tosteru da bude hrskav.
- Razmutite škrobno brašno u vrhnju te zagrijavajte do vrenja uz stalno miješanje.
- Kad zavri, maknite s vatre i umiješajte usitnjenu Bovizolu.
- Kad se sve rastopi, ostavite da se ohladi.
- Gustu kremu još jednom dobro promiješajte (može i mikserom) te je u debelom sloju nanesite na bruschette.
|
|
Posluživanje |
Pospite sve orasima i poslužite uz bijelo suho vino po izboru (npr.rajnski rizling).
|
|
Savjet |
Kremu možete napraviti i od drugih plemenitih Vindijinih sireva Bel Vi ili Camembert. |
|
|
Sastojci |
/ 8 osoba |
16 kom |
malih kriški kruha baguette |
200 g |
Bovizole |
2 dl |
vrhnja za kuhanje
'z bregov |
10 g |
škrobnog brašna |
2 žlice |
krupno zdrobljenih oraha |
|
malo maslinova ulja |
|
|