Bruschette s kremom od Bovizole

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 


Priprema / 20 min
  • Kistom namažite kruh maslinovim uljem. Popecite ga u tavi ili tosteru da bude hrskav.
  • Razmutite škrobno brašno u vrhnju te zagrijavajte do vrenja uz stalno miješanje.
  • Kad zavri, maknite s vatre i umiješajte usitnjenu Bovizolu.
  • Kad se sve rastopi, ostavite da se ohladi.
  • Gustu kremu još jednom dobro promiješajte (može i mikserom) te je u debelom sloju nanesite na bruschette.
Posluživanje
Pospite sve orasima i poslužite uz bijelo suho vino po izboru (npr.rajnski rizling).

Savjet
Kremu možete napraviti i od drugih plemenitih Vindijinih sireva Bel Vi ili Camembert.
Sastojci / 8 osoba
16 kom malih kriški kruha baguette
200 g Bovizole 
2 dl vrhnja za kuhanje
'z bregov
10 g škrobnog brašna
2 žlice krupno zdrobljenih oraha

malo maslinova ulja 


Vezani proizvodi

BoviBlue 'z bregov vrhnje za kuhanje
 blank