NEKA KUHANJE POČNE!

Vaš obrok pun iznenađenja praktički nije ni počeo, a već ste se «bezobrazno» prepustili uživanju?

Mora da ste zavirili u izvrsne recepte naših vrijednih kuhara, koji i od predjela prave istinska remek - jela.  

Započnite svoj gurmansku gozbu sa stilom! 

Bruschette obložene dimljenim lososom i sirom

Priprema ukusnog predjela ne predstavlja nikakav problem kada su tu Vindijini proizvodi, jer kada se oni nađu u sastojcima, znate da ćete dobiti odličan prvi slijed u meniju. 
Priprema / 45 min
  • Premažite kruh maslinovim uljem pomoću kista.
  • Popecite ih u tavi ili tosteru da budu hrskave.
  • Razmutite škrobno brašno i žumanjak u vrhnju te zagrijavajte do vrenja uz stalno miješanje.
  • Kada zavri, maknite s vatre i umiješajte trapist te blago osolite.
  • Kada se sve rastopi, stavite da se ohladi.
  • Gustu kremu još jednom dobro promiješajte te ju namažite na bruschette.
  • Obložite ploškom lososa i s malo rokule.

Sastojci / 8 osoba
16 malih ploški kruha baguette Latica
200 g naribanog Varaždinskog trapista
2,5 dl  kiselog vrhnja
'z bregov
10 g škrobnog brašna (gustin ili gusnel)
1 žumanjak
250 g tanko narezanog dimljenog lososa

svežanj svježe rokule
  malo maslinova ulja 

Vezani proizvodi

'z bregov kiselo vrhnje 20% mm Varaždinski trapist
 blank