|
Priprema
|
/ 45 min
|
- Premažite kruh maslinovim uljem pomoću kista.
- Popecite ih u tavi ili tosteru da budu hrskave.
- Razmutite škrobno brašno i žumanjak u vrhnju te zagrijavajte do vrenja uz stalno miješanje.
- Kada zavri, maknite s vatre i umiješajte trapist te blago osolite.
- Kada se sve rastopi, stavite da se ohladi.
- Gustu kremu još jednom dobro promiješajte te ju namažite na bruschette.
- Obložite ploškom lososa i s malo rokule.
|
|
|
Sastojci
|
/ 8 osoba |
16 malih |
ploški kruha baguette Latica |
200 g |
naribanog Varaždinskog trapista |
2,5 dl |
kiselog vrhnja
'z bregov |
10 g |
škrobnog brašna (gustin ili gusnel) |
1 |
žumanjak |
250 g |
tanko narezanog dimljenog lososa |
|
svežanj svježe rokule |
|
malo maslinova ulja |
|
|