|
Priprema
|
|
- U tavicu stavite 30 g šećera, vanilin šećer, koricu i sok od jednog limuna pa kuhajte na laganoj vatri da dobijete gusti sirup. Taj sirup zatim kratko ohladite i ručno pomiješajte sa Vivis sirom i pudinzima.
- U drugoj tavici zgnječite borovnice sa šećerom i rumom pa kratko prokuhajte kako bi dobili voćni sirup (ne previše gusti). Dobro ga ohladite.
- U čaše potom redajte drobljene kekse, kremu od limuna i vanilije, sirup od borovnice i na kraju šlag.
- Dekorirajte s par svježih borovnica i kriškom limete. Poslužite ledeno hladno.
|
|
|
Sastojci
|
/ 4 čaše od 2 dl |
4 |
punozrnata keksa (sitno izmrvljena) |
200 g |
Vivis svježeg krem sira |
2 |
mliječna pudinga od vanilije |
|
korica i sok od jednog limuna |
30 g |
šećera |
1 |
vanilin šećer |
Za preljev od borvovnice: |
200 g |
svježih borovnica |
30 g |
šećera |
1 |
žličica ruma |
|
šlag od 2 dl vrhnja za šlag 'z bregov |
|
|